[ad_1]

 

Vali Sezer, “Köylerin dinamik kalmaları çok önemli, köylerimizde tarım ve çiftçiliğin artarak devam etmesi çok önemli, keşke gençlerimiz gelse de köylerinde tarım ve çiftçiliği yapabilseler. Ülkemizin üretime ihtiyacı var” dedi. 

Köylere yönelik yapılan altyapı ve üst yapı çalışmaları, sıcak asfalt yol çalışmaları ve diğer yatırımlar hakkında değerlendirme ve açıklamalarda bulunan Vali Sezer, vatandaşların taleplerini de dinledi. 

 

“KÖYLERİN DİNAMİK KALMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

Vali Sezer, İskender Köy Konağı’nda yaptığı açıklamada, “Öncelikle grup köylerimizden başlamak üzere köy yollarımızı sıcak asfalt yapmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 20 kilometre sıcak asfalt yaptık ve havalar iyi olduğu sürece program dahilinde devam edeceğiz. Edirne’de şu ana kadar köylere yapılmış sıcak asfalttan fazla. Birkaç yıl içerisinde tüm köy yollarını sıcak asfalt yapacağız. 

 

Köylerimizde içme suyu, kanalizasyon, kilit parke taşı, ne ihtiyaç varsa yapacağız. Köylerin dinamik kalmaları çok önemli, köylerimizde tarım ve çiftçiliğin artarak devam etmesi çok önemli, keşke gençlerimiz gelse de köylerinde tarım ve çiftçiliği yapabilseler. Ülkemizin üretime ihtiyacı var. Şu anda köylerimizde tarım nüfusumuz 58-60 yaş aralığına yükselmiş durumda” dedi. 

 

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Gençlerin, köylerinde çiftçilik yapmalarını özendirecek tedbirler almaları gerektiğini kaydeden Vali Sezer, “Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da gençlerimizi tarıma ve üretime teşvik etmek için çok önemli destekleri var. 

 

Köylerimizdeki göçü önlemek için tarıma dayalı OSB’lerimizi hayata geçiriyoruz, Uzunköprü’de işlemler devam ediyor. Ancak İpsala ve Keşan’da işlemler tamamlandı. İpsala’da yer tahsisine başladık. Bizim amacımız gençlerimiz sanayide çalışsınlar, sürekli gelirleri olsun. Diğer taraftan da topraklarını işlesinler. Bunu sağlayabilirsek geleceğe çok iyi bir yatırım yapmış oluruz. Gençlerimize tarım ve hayvancılığa yönelik projelerinde her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *