[ad_1]

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Meslek Danışmanı Serpil Yücel tarafından, Süleymanpaşa Nihat Sami Banarlı Ortaokulu öğrencilerine sunum yapıldı. 

 

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden eğitimlerle ilgili yapılan açıklamada “Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında, öğrencilere; yetenek, ilgi, kişilik özellikleri, beklentileri ve fiziksel özelliklerini keşfetmelerine, mesleklerle ilgili bilgilere ulaşmalarına, eğitim kurumları hakkında bilgilenmelerine, edindikleri bilgileri değerlendirmelerine ve doğru karar vermelerine yardımcı olunmaktadır” denildi. 

 

“İNANDIĞI İŞİ SEÇMESİ İÇİN YOL GÖSTERİYOR”

 

Meslek danışmanlarının, öğrencilerin meslek tercihinde yapabileceği ve en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı işi, mesleği seçmesi için yol gösterdiği ifade edilen açıklamada “Çalışma yöntemleri; bireysel veya grup görüşmeleri şeklinde gerçekleşmektedir. Meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; meslek ve meslek seçiminin önemi, doğru meslek seçiminin nasıl yapılacağı, mesleki yönelim test bataryasının önemi, geleceğin meslekleri vb. gibi konular hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Öğrenciler, Kurumumuza gelerek de Meslek Danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilir, İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası ile kendi istek ve becerilerine göre meslek seçimlerine yön verebilirler” denildi. 

 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *