[ad_1]

27-28 Aralık tarihleri arasında Edirne’de düzenlenecek olan Trakya Kariyer Fuarı’nın özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çeşitli kurumları bir araya getireceğini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuara 251 firmanın kayıt yaptırdığını ifade etti. 

 

5 ÜNİVERSİTE KATILACAK

 

Şu ana kadar yapılmış en büyük etkinliğe hazırlandıklarını belirten Tabakoğlu, fuara, Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olmak üzere 5 üniversitenin katılacağını söyledi. 

 

 

 

 

21 TOPLANTI OLACAK

 

Tabakoğlu, “Bu üniversitelerin rektörleri, öğrencileri ve bu şehirlerden büyük ve önemli firmalar fuarımıza katılmış olacaklar. Ayrıca bu üniversitelerimizin bulunduğu illerin valileri de katılım sağlayacaklar” dedi. İki gün sürecek fuarda “Savunma Sanayi” ve 5 Üniversitenin Rektörünün katılacağı “İstihdam ve Kariyerde Üniversitelerin Rolü” konulu panellerin gerçekleştirileceğini ifade eden Tabakoğlu, bunların dışında 21 meslek, sektör, kariyer fırsatı, kariyer planlaması toplantısı olacağını, iki gün boyunca Balkan Kongre Merkezi’nin farklı salonlarında işe alım süreçleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları, firma tanıtım sunumları ve eğitimler olmak üzere 35 etkinliğin gerçekleştirileceğini belirtti. 

 

KENT TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ

 

Toplantıda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer de, fuarın kent tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu belirterek “Heyecanla 27-28 Aralık’ta yapılacak olan kariyer fuarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Gerçekten ilimiz açısından son derece önemli bir program olacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinesinde fakat Üniversitelerimizin yürütmesini yaptığı çok önemli bir program. Önemli olmasının ilk sebebi 5 üniversitemizin öğrencileri, valilerimiz, öğrencilerimiz buraya gelecek. İkinci olarak sanayi kuruluşlarımızı biz öğrencilerimizle bir araya getireceğiz. Hem kendilerini tanıtacaklar hem de meslek başvuruları için başvuru formlarını alacaklar. Üçüncü konu ise hem ilimizin tanıtımı konusunda hem de mesleğinin zirvesinde olan veya kariyerinin zirvesinde olan bazı konuklarımız da burada olacaklar. Burada stantlar kurulacak ve gelen misafirlerimiz ağırlanacak, paneller olacak, konuşmacılar olacak” dedi. 

 

“27-28 ARALIK’TA TÜM EDİRNE’Yİ ÜNİVERSİTEMİZE BEKLİYORUZ”

 

Vali Sezer, öğrenciler için oldukça faydalı bir fuar olacağını ifade ederek “Üniversite öğrencilerimizin ve yine liseden de öğrencilerimizin katılmasını istiyoruz. Fuarda hem savunma sanayi hem birçok özel sektör temsilcileri yer alacaklar. İş deneyimi paylaşımı noktasında son derece önemli bir programı gerçekleştirmiş olacağız. 27-28 Aralık’ta tüm Edirne’yi üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu. “Trakya Kariyer Fuarı”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi paydaşlığında 27-28 Aralık’ta Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Haber / Menşure KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *