[ad_1]

Kentin önemli tarihi miraslarının çevresinde düzenleme çalışmalarına başlayan Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zafer Çeşmesi ve Zindan Baba Türbesi’nin çevresi ile Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi yanındaki atıl alanda çevre düzenlemesi, aydınlatma çalışma yapacak.

Çalışmalarla ilgili Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Çalışma yapılacak noktalardan biri olan Zafer Çeşmesi’nde, tarihi çeşmenin etrafı düzenlenecek ve aydınlatılacak, tarihi çeşmenin daha görünür bir hal alması sağlanacak. Çalışmanın bir diğer adresi olan Zindan Baba Türbesi çevresinde de mevcut yürüyüş ve gezinti alanları modernize edilerek çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek” denildi. 

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Türbe çevresinde yürüyüş akslarının yapılacağı, yeşil alan korunarak aydınlatma çalışmasının gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada “Vatandaşların vakit geçirebileceği oturma alanları oluşturulacak. Öte yandan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nin yanında yeni tören alanının karşısında bulunan tarihi duvarların bulunduğu atıl alanda da modernizasyona gidilerek çevre düzenlemesi yapılacak. Çalışmanın sonunda canlandırılması planlanan alana bilgilendirme tabelaları konulacak ve aydınlatma ile çevre düzenlemesi yapılacak. Oldukça hassas yürütülecek çalışma sırasında hiçbir şekilde kazı yapılmayacak ve ağaçlara dokunulmayacak” ifadelerine yer verildi. 

Haber / Ercan ERDAĞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *