[ad_1]

Türkiye Değişim Partisi (TDP) ve Merkez Parti’den ayrılanların bir araya gelmesiyle Türkiye’nin 129. siyasi partisi olarak Temmuz ayında kurulan Yerli ve Milli Parti’nin Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çerkezköy’de partililerle bir araya geldi. 

 

Geçtiğimiz hafta Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın TBMM’de grubu düşen Saadet Partisi’ne geçmesini değerlendiren Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, “Bu Halk DEVA Partisi’ne oy verdi mi? Vermedi. Hayır Kurumu gibi davranan CHP onları meclise soktu.  Bu Halk Gelecek Partisi’ne oy verdi mi? Vermedi. Yardım Derneği gibi davranan CHP onları da meclise soktu. Bu Halk Saadet Partisi’ne oy verdi mi? Koltuk değneği gibi yaşayan CHP onları da meclise soktu. Bu halk Gelecek ve Saadet’e grup kurma izni verdi mi? Vermedi. Onlar keyfi grup kurdular. Bu hafta bir vefat sebebiyle grup düşünce, Atatürk’ün kurduğu CHP, içinde birçok Atatürk düşmanı olan Saadet’e bir Sosyal Demokrat vekili bağışladı. Tekrar grup kurdurdu” dedi.

 

“ARTIK BU MECLİSİN YENİLENME MECBURİYETİ VARDIR”

 

Aynı CHP’nin, seçime giremeyen İYİ Parti’ye de hediye ettiği vekillerle seçime girmesini sağladığını ifade eden Mutlu, “Şimdi aklı ve vicdanı olan herkese soruyorum: Bu meclis halkı temsil edebilir mi? Meclis’in halkın desteğini yitirdi. 2025’de acil seçim yapılmalıdır. Demokrasiye inanan, hukuku içselleştirmiş, vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Halkın asla haberi olmayan, iradesi olmayan bu suni oluşumları halka sordunuz mu? Halkın onaylamadığı, böyle keyfi ve suni birliktelikler demokrasiye uyar mı? Bütün bu olayları bir arada göz önüne alınca, artık bu meclisin yenilenme mecburiyeti vardır” ifadelerini kullandı. Mutlu, mecliste AK Partili vekillerin yaptığı mangal partisini de eleştirdi. 

 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *