[ad_1]

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel- İş Sendikası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Hasseli ile birlikte Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi. Çerkezoğlu; gelirde adalet, vergide adalet ve insanca yaşanacak ücret istediklerini kaydetti. 

 

 

 

 

“SESİMİZ DAHA FAZLA GÜÇLENDİ”

 

Başlattıkları mücadele sürecinin alanlarda ve meydanlarda devam ettiğini vurgulayan Çerkezoğlu, “En son İstanbul’dan Ankara’ya ‘gelirde adalet’, ‘vergide adalet’ diyerek bir hafta boyunca yürüyüş yaptık. O gün İstanbul’dan yola çıkarken demiştik ki; ‘bu yolu yalnız yürümeyeceğiz’ Gerçekten o yürüyüşte bir kez daha gördük ki attığımız her adımda, söylediğimiz her sözde sesimiz daha fazla güçlenerek Ankara’ya ulaştı” dedi.

 

“YILDA 4 KEZ GÜNCELLENMESİNİ İSTİYORUZ” 

 

Asgari ücret görüşmelerinin 11 Aralık’ta başladığını hatırlatan Çerkezoğlu, asgari ücrette ve tüm ücretlerde enflasyon nedeniyle oluşan kaybın giderilmesini istedi. Her yıl DİSK olarak asgari ücretle ilgili bir rakam önerisi de paylaştıklarını ifade eden Çerkezoğlu, bu yıl ilk kez rakam telaffuz etmediklerini, enflasyon tek haneli rakamlara düşürülünceye kadar asgari ücretin yılda 4 kez güncellenmesini istediklerini söyledi. Basın açıklamasına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Çerkezoğlu’nun açıklamalarını desteklediğini belirtti.

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *