[ad_1]

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Edirne Valisi Yunus Sezer’i ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’dan Edirne’deki eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

 

 

 

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Edirne Öğretmenevi Meriç Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Edirne Eğitim Değerlendirme Toplantısında eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Edirne’de sürdürülen eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi alan Yelkenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve sürdürülen çalışmalar ile önümüzdeki süreçte başlatılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’ye Edirne ziyaretinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Özel Büro Daire Başkanı Hatice Özdemir, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Mehmet Yasin Eriş ile Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Aksoy da eşlik etti.

 

 

 

 

KIRKLARELİ’Nİ DE ZİYARET ETTİ

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Kırklareli’ni de ziyaret etti. Yelkenci, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ile birlikte Kırklareli Fen Lisesi’nde öğrencilere yönelik düzenlenen “Değerler Eğitimi; Şiddetli Değil, Şefkatli Eğitim” konulu seminere katıldı. 

 

 

“BİZİ GÜÇLÜ TUTAND EĞERLERİMİZ”

 

Seminerde konuşma yapan Bakan Yardımcısı Yelkenci, “Öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, kendi değerlerini milli ve manevi değerlerini bilmeleri, bilimsel çalışmaları bu şekilde beslemeleri çok önemli. Bizim milli değerlerimiz, hem bireysel anlamda hem de toplumsal anlamda ayakta tutan değerlerdir. Aynı şekilde manevi değerlerimiz de ruhsal olarak bizi güçlü tutan değerlerimizden ibarettir. Hiçbir milli değerimiz, manevi değerimiz bilimin alternatifi değildir, bilim de bu değerlerimizin alternatifi değildir. Hapsi birbirini bütünleyen, tamamlayan şeylerdir. Yani ne bilimden vazgeçeriz, ne milli değerlerimizden vazgeçeriz. Bunlar bir arada olduğu zaman işte geleceğe çok daha güçlü bir şekilde bakabiliyoruz” dedi. Seminerin ardından okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Yelkenci, devam eden eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

FAALİYETLER HAKKINDA BRİFİNG ALDI

 

Seminerin ardından Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Vali Birol Ekici ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve aday öğretmenler tarafından karşılanan Yelkenci, sonrasında da Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Hızırbey Teknoloji Takımı tarafından üretilen “Hızır” adlı araç ile Yerli üretim TOGG yan yana etkinliğinde, takım ile sohbet ederek araç hakkında bilgi aldı. Müdürlük makamında yöneticilerle toplantı yapan Yelkenci, il genelinde devam eden eğitim öğretim faaliyetleri hakkında brifing aldı.

 

 

 

 

TEKİRDAĞ’DA DA EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci Tekirdağ’da da eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Yelkenci başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Konferans Salonunda düzenlenen Tekirdağ İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Müdürlükteki birim amirleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. 

 

DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

 

Tekirdağ’da sürdürülen eğitim öğretim çalışmalarına ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’dan bilgi alan Yelkenci, Tekirdağ’da eğitim öğretim süreçleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve sürdürülen çalışmalar ile önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yelkenci’ye Tekirdağ ziyaretinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Özel Büro Daire Başkanı Hatice Özdemir, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Mehmet Yasin Eriş eşlik etti.

 

VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

 

Bir dizi ziyaret için Tekirdağ’a gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Vali Recep Soytürk’ü de makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Yelkenci, Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından Vali Soytürk ile bir süre görüştü. Bakan Yardımcısı Yelkenci’yi Tekirdağ ve valilikte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Soytürk, Bakan Yardımcısı Yelkenci’ye teşekkür etti.

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *