[ad_1]

Toplantıda AK Partili Meclis Üyeleri; Barbaros Tokgöz, Mitat Bulut ve İYİ Parti’li Meclis Üyesi Zafer Topçu izinli sayıldı. 

 

“TARİHİ BİR REKOR”

 

Toplantıda ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Keşan Kent Müzesi Teşhir Tanzimi ve Çevre Düzenlemesi’ işlerinin tamamlanabilmesi için belediyeye gönderilen 33 milyon TL hibenin kabulü Meclis tarafından görüşüldü. Madde hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, “Belediyemize Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 33 milyon TL hibe gönderilmiştir. Tarihi bir rekor. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekilimize herkese teşekkür ediyorum. 4,5 yılda 57. Mecliste 38’inci hibe. Çaba sarf ediyoruz ve 33 milyon TL hibeyi aldık. Bunu takdir etmemiz lazım. 18 Mart’ta Allah’ın izniyle müzemiz ve bahçemiz Keşan’ımıza değer katacak. 33 milyon TL ile müzemizi tamamlayacağız.” dedi. Grup sözcülerinin görüş bildirmesinin ardından yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi. 

 

 

 

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantıda, Belediye Şehir Bandosu ekibinde görev yapan bando şefi ve erlerine 2024 mali yılında uygulanacak yevmiyeler ve S.S. 25 No.lu Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ‘ücret tarifelerine zam talebi’ konulu dilekçeleri de görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra Keşan Belediyesi tarafından 2024 yılında uygulanacak Vergi, Harç ve Ücret Tarifeleri görüşüldü. 

 

“YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ZARAR EDİYORUZ”

 

Maddeyle ilgili konuşan Başkan Helvacıoğlu, komisyonun uzunca bir süre çalıştığını dile getirerek, “Su konusunda halkımıza iyi görünmek amacıyla suya yüzde 25 zam yapılması için sarf edildi. Suyun olmadığı bir şehirde, suyun çok kıymetli olduğu, su kıtlığının olduğu bir dönemde suyu sudan ucuza getirmişler. Keşan’a su getirmek için yılda 40 milyon TL enerji giderimiz var. Diğer tarafta yılda 40 milyon TL su parası toplayamıyoruz. Biz yüzde 58 yeniden değerleme oranı istedik. Suyun bize maliyeti 32,70 TL. Şu anda 14.88 TL’ye su satıyoruz. Yani yüzde 100’ün üzerinde zarar ediyoruz. Edirne ve Uzunköprü’de suya her ay zam yapılıyor. Ama Keşan AK Partili Belediye diye vurun abalıya yapıyorsunuz. Halkla işiniz yok. Edirne her ay zam yapmaktan utandı diye yüzde 30 indirim yaptı. Seçim geldi yüzde 30 indirim. Seçim gelmesine rağmen belediyenin, Keşan’ın suyunu verimli bir şekilde kullanmak için gerçek değerini istiyoruz. Dip not düşüyorum; kaza ile seçim kazanırlarsa 1 Nisan bütün mülkler satılacak, su fiyatı da değişecek. 94 mülk satmışlar. Yapılandırmalar ile vatandaşımızı koruduk. Cumhur İttifakı, AK Parti belediyesi iş yapmasın diye arsa satılmasın suya güncelleme yapılmasın. Hayır, kaybeden Keşan oluyor” ifadelerini kullandı. Grup sözcülerinin görüş bildirmesinin ardından komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Toplantının devamında Başkan Helvacıoğlu, 2022 Yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında Meclis’e bilgi verdi. Keşan Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı 4 Ocak 2024 Perşembe günü gerçekleştirilecek.          

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *