[ad_1]

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ekici, “Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına dâhil ederek desteklemek ve sorunlarını çözüme kavuşturmak hepimizin görevidir” diyerek toplumda bu gün vesilesiyle farkındalığın artması temennisinde bulundu. Engelli bireylerin sadece bu gün değil her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Ekici, “Unutmayalım; engelli olmak kişinin tercihi değildir, her birey bir engelli adayıdır” dedi. Ekici, sevgi ile her engelin aşılacağını belirtti. 

 

 

RESİM VE SOYUT SANAT SERGİLERİNE KATILDI

 

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Bilal Yapıcı Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. ve 2. Kademe özel öğrencilerin hazırladıkları Resim ve Soyut Sanat Sergileri ile Müzik Dinletisi programına katıldı. Programın ardından Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesindeki özel öğrencilerin tarım ürünleri yetiştirdikleri Tarım Teknoloji Serası ve temiz bir çevre için geri dönüşüme özel bir dokunuş amacıyla kurdukları Kompost Evi’ni gezen Ekici, faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

 

“DAHA YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

 

Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Bilal Yapıcı Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi 3. Kademe öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Okul Müdürü Şahin Değer ve Seramik Öğretmeni Yasemen Sayılgan ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı anısına hazırladıkları mozaik tabloyu Vali Birol Ekici’ye hediye ettiler. Vali Ekici, “Engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan iş dünyasına kadar birçok alanda çok önemli ve güzel işler yapıyor. Devlet ve sivil toplum kuruluşları olarak engelli kardeşlerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha iyi duruma gelmeleri için çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ancak daha yapılacak çok işimiz var” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *