[ad_1]

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Saray Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Levent Köksalan, “Yeniliklere ve teknolojik gelişmelere cevap veren bir hizmet anlayışı istiyoruz. Her şeyin çok güzel olacağına olan umudumuz azalmasın istiyoruz. Kısaca Saray’ımızı adı gibi Saray yapmak istiyoruz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. kurultay sürecini geride bırakarak, değişim temelli yeni bir atılımın kapısını araladığını kaydeden Köksalan, “Mayıs seçimlerinin ardından ülke genelinde iktidar değişiminin gerçekleşmemesi Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere muhalefet seçmeninde hatırı sayılır bir umutsuzluk hali yaratmıştı. Kurultay öncesinde “duygusal kopuş” olarak adlandırılan kırılma ve moralsizlik hali, genel başkan ve yönetim değişiminin ardından yerini yeni bir umut iklimine bıraktı. Aslında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle 2010 yılında başlayan değişim süreci, Özgür Özel’in yeni yepyeni politikalarla açılım sağlamasıyla bir bayrak yarışı olarak devam ediyor” dedi. 

 

“ZAMAN KISA, HEDEF BÜYÜK, BAŞARI ŞART”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni umutlar yeşertmeye çalışırken, bir yandan da ülkemizde birkaç ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlandığını kaydeden Köksalan, “Zaman kısa, hedef büyük, başarı şart. Şartlar ve yöntemler ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi’nin ana omurgası olan Parti Meclisi’nin son kararının en doğru karar olacağını kabul etmek hepimizin tek ön kabulü olmalıdır.  Partimizin tüm yöneticilerini, tüm üyelerini ve oy veren binlerce seçmenini bu hassasiyetle hareket etmeye davet ediyorum. Evimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapıları herkesi içine alacak kadar büyüktür. Tüm hemşerilerimizi ve yurttaşlarımızı, değişimin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişimine omuz vermeye çağırıyorum. Hiç kimse unutmasın ki birleşerek çoğalacağız, büyüyerek kazanacağız.  Onun için bir kişi, bir oy bile demeden bu sevdayı büyütecek, önce içimizde sonra çevremizde herkesi kucaklayacağız” dedi.

 

“YAPARSA LEVENT HOCA YAPAR”

 

Kendisinden de bahseden Köksalan, “Beni çoğunuz tanıyorsunuz. Adım Levent soyadım Köksalan. Bu devletin kurumlarında okudum. Öğretmen oldum. Çalıştığım kurumlarda idarecilik ve okul müdürlüğü görevlerine layık görüldüm. Bir eğitimci olarak yıllarca insanlarımızın hayatına dokunmaya insanımıza sahip çıkmaya çalıştım. Beni tanıyanlar iyi bilir yapılacak son bir şey varsa Levent hoca yapar. Şu anda geçmişten bu yana bir türlü vazgeçemediğim Saray sevdasıyla, bilinen sakin tavrımı koruyamadan, heyecanımı yenemeden çok sevdiğim insanların arasında bulunarak konuşuyorum. Ben buyum. Nerde tanıdıysanız ordayım, nerde bıraktıysanız yine ordayım. Değişmedim, değişmeyeceğim. 20 Ocak 1963 yılında Saray’da doğdum. İlkokulu ve ortaokulu Saray’da okudum. Daha sonra Edirne Teknik Lisesi’nde Liseyi bitirdim. Liseden sonra Gazi Teknik Eğitim Fakültesi’ni 1985 yılında bitirerek buradan teknik öğretmen olarak mezun oldum. 1986 yılında Sivas ili Divriği ilçesinde öğretmenliğe başladım. 1989 yılında lise yıllarında sevdalandığım eşim Kudret Köksalan’la evlendim. Bir kızım ve bir oğlum var. Evlendikten sonra eş durumundan önce Çorlu’ya daha sonra Çerkezköy’e gelerek buralardaki Endüstri Meslek Liselerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Bu dönemlerde ve gençliğimde ilçemizde kurulan Çoşkunspor, Doğanspor ve Saraysporda daha sonrada Çaylasporda ve Büyükyoncalısporda futbol oynadım. Sarayspor da uzun yıllar yöneticilik yaptım. 2003 yılında Saray Endüstri Meslek Lisesi’ne atandım. Burada 2003-2013 yılları arasında okul müdürü olarak görev yaptım. 2013 yılında okul müdürlüğü görevimden kendi isteğimle ayrılarak emekli oldum. Emekli olduktan sonra Emrin Mert arkadaşımın başladığı konut yapımı işlerini içeren ticarete ortak olarak ticaret hayatına atıldım. Halen de ticaretimiz ve ortaklığımız devam etmektedir” dedi. 

 

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğunu kaydeden Köksalan, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde önce sadece üye sonra Ayaspaşa Mahallesi delegesi oldum. 2019 yılı yerel seçimlerinde meclis üyesi oldum. Saray Belediye Meclisi’nde Encümen Üyeliği, Hayvancılık, Ulaşım ve İmar Komisyonlarında görev yaptım. Ayrıca Saray Belediye Meclis Başkan Vekiliyim. Yine 2019 yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Meclis Üyesi olma onurunu da yaşadım” ifadelerini kullandı.

 

“KİME NASİP OLACAKSA ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN” 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Belediye Encümenliği, Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu Başkanlığı, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği ve Tarım Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundum ve halen iki komisyonda görevim devam ediyor. Ayrıca Trakya Belediyeler Birliği’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına temsilciyim. 2019 yılından bu yana hem ilçe belediye meclisinde hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinde çeşitli sorumluluk ve görevler alarak Belediyecilik ve işleyişi konusunda oldukça deneyim sahibi oldum. 27 yılık memuriyet hayatımım 25 yılında idarecilik ve okul müdürlüğü yaparak kamuyu ve bürokrasiyi deneyimledim. Son 10 yıldır da ticaret hayatının içinde bulunarak, esnaf ve girişimciliğin, yani ticaret hayatının tecrübesini yaşadım. Bu deneyimlerimizle birlikte, yaşımızın ve hayatımızın deneyimlerinin bize getirdiği bu potansiyelimi kullanmak, doğduğum büyüdüğüm ve yaşadığım ilçeme faydalı olmak, gerek bürokrasiyi, gerek ticaret hayatını, gerekse belediyeciliği bildiğimi düşünerek güzel İlçem Saray’a Belediye Başkan Aday Adayıyım. Bu görev kime nasip olacaksa şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bugüne kadar aday adaylığı açıklaması yapan, yapmayı düşünen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

 

“İLÇEMİZİ İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

 

Saray’ın sorunlarından da bahseden Köksalan, “Hükümetimizin yatırımlarını uzun zamandır ilçemize alamadık; özellikle okullarımız konusunda. Son dönemde özellikle büyükşehir yatırımlarında yol aldığımızı düşünüyorum. Bugün ilçemizde yapımları devam eden spor park, kapalı spor salonu, üç mahallemizde yapılan düğün salonlarının maliyetleri Saray Belediyesi’nin 2023 bütçesinden daha büyük maliyetlerdir. Bunun için Büyükşehir Belediyesi çok önemlidir. Orada temsil edilmek ve hakkımızı almak da onun kadar önemlidir. Yapılan bu yatırımları bile almak kolay olmamıştır. Bu ilçe belediyemizin başarısı olmuştur. Biz bunların artarak devamını sağlayacak ve ilçe belediye bütçemizden de hizmet odaklı veya yatırım amaçlı projeler yapacağız. Bunun için her sorun veya yatırımı teknik bir projeye dönüştürmeye ve maliyet bütçesine göre de uygulamaya koyacağız. Kısaca kurumsal bir kimlik ve kurumsal bir işleyiş sağlayacağız. Başka neler katmak istiyoruz bu güzel ilçemize; dayatmanın değil talep edilenin değerlendirildiği bir yönetim anlayışı getirmek istiyoruz. İmar sorunlarının azalmasını, çözülmesini istiyoruz. İlçemizde ticaret hayatının gelişmesini istiyoruz. İlçemizde ‘çok katlı binalar dışında bir şey değişmemiş’ yerine ‘Saray bayağı değişmiş’ desinler istiyoruz. Yani ilçemizi ileriye taşımak istiyoruz” dedi. 

 

“SARAYIMIZ İÇİN BU YOLA ÇIKIYORUZ”

 

“İçten, sıcak, samimi, güler yüzlü, şeffaf, katılımcı, öneriye ve eleştiriye açık bir yönetim olsun istiyoruz” diyen Levent Köksalan, “Tedirginliğin, endişenin değil, sevginin, güvenin ve hoşgörünün olduğu bir yönetim istiyoruz. Yeniliklere ve teknolojik gelişmelere cevap veren bir hizmet anlayışı istiyoruz. Her şeyin çok güzel olacağına olan umudumuz azalmasın istiyoruz. Kısaca Saray’ımızı adı gibi Saray yapmak istiyoruz. Şimdi birlik beraberlik içinde bu isteklerimizi, beklentilerimizi ve sorunlarımızı çözmek için bu göreve talibiz. Sarayımız için bu yola çıkıyoruz. Daha güzel, daha yaşanabilir bir ilçe için, çocuklarımıza ve geleceğimize daha iyi bir Saray bırakmak iddiasıyla yürümeye devam edeceğiz. Onurlu bir göreve talip oldum. Sıkıntıları sorunları biliyorum. Olur da aday olursam başta ailemi, sonra partimi, sonra ilçemi ve sizleri temsil edeceğimin bilinci içinde hareket edeceğimin sözünü veriyorum. Bana İnanın, bana güvenin” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *