[ad_1]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetiştirilebilmesi amacıyla Kapaklı Mithatpaşa Caddesi’nde 8 milyon 312 bin 761 TL’lik yatırımla inşa edilen Kapaklı Burak Süleyman Şahin Çocuk Trafik Eğitim Parkı, bugün saat 11.00’de düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

 

 

Nisan ayında Bahçelievler Mahallesi Ak Sokak’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Burak Süleyman Şahin’in ismi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yaşayacak.

 

 

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI HİZMETE AÇILDI

 

Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde inşa edilen Burak Süleyman Şahin Çocuk Trafik Eğitim Parkı, saat 11.00’de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Gazi Aksoy, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, muhtarlar, Burak Süleyman Şahin’in ailesi ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“İKİNCİSİ KAPAKLI’YA KAZANDIRILDI”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Gülsen, teknik bilgiler verdi. Ulaşımın, yaşamın en temel ihtiyaçlarından biri haline geldiğini söyleyen Gülsen, “Yaşamlarımızın ayrılmaz bir parçası olan trafikte ne yazık ki can ve mal kayıpları yaşanıyor. Trafik kazalarının en önemli sebebi kurallara uyulmaması. Bu sorunun çözümü, bilinçli sürücü ve yayaların yetiştirilmesinden geçiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 yılında Çorlu’ya kazandırdığımız Trafik Eğitim Parkımızın ikincisini bugün Kapaklı’ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

 

 

 

 

“GÜNLÜK ORTALAMA 30-35 ÖĞRENCİNİN EĞİTİM ALMASI PLANLANIYOR”

 

Burak Süleyman Şahin Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın 2022 yılı Ağustos ayında ihale edilerek programa alındığını söyleyen Gülsen, “2022 yılı Eylül ayında yer teslimi yapılarak 330 gün imalat sürecinin tamamlanmasının ardından 2023’ün Ağustos ayında büyükşehir belediyemize teslim edildi. Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu parkın yapımında yaklaşık olarak 10 milyon TL harcanarak bu tesis Kapaklı’mıza kazandırıldı” diye konuştu. Tesisin 4 bin 300 metrekarelik parsel üzerinde yer aldığını kaydeden Gülsen, “Minyatür bir şehir görünümünde olan bu parkımızla genç nesilleri, artan trafik kazalarına karşı bilinçlendirmeyi, bu şekilde can, mal ve milli servet kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Burada günlük ortalama 30-35 öğrencimizin eğitim almasını planladık. Bu da 2023-2024 eğitin öğretim döneminde yaklaşık olarak 6 bin öğrencimizin burada trafik eğitimi alacağını öngörüyoruz. Kapaklımızda başka can kayıpları yaşanmaması adına geçtiğimiz aylarda elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Burak Süleyman Şahin kardeşimizin ismini verdik. Onun adını burada yaşatmamıza müsaade eden değerli ailesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“ADALET İSTİYORUZ”

 

Trafik kazasında hayatını kaybeden Burak Süleyman Şahin’in babası da Mecit Şahin de kürsüde duygularını paylaştı. Oğlunun fotoğrafı ile kürsüye çıkan ve konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Mecit Şahin, “Çok duygulandık. Oğlum bu fotoğrafı görmeden hayatını kaybetti. O trafik canavarı dışarıda serbest. Adalet istiyoruz. Oğlumunuz katili elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Onun cezasını çekmesini istiyoruz” dedi. 

 

 

 

 

“ŞEHİR İÇERİSİNDE 1 YILDA 4 TANE ÖLÜMLÜ KAZA OLDU”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yaptığı konuşmada “Şahin ailesinin acısını olayın olduğu ilk andan itibaren yaşamış birisi olarak duygulanmamak elde değil. Kapaklı’da son bir yılda şehir içerisinde 4 tane ölümlü trafik kazası yaşadık. Burak Süleyman evinin önünde oynarken trafik canavarının kurbanı oldu. Parkımızda Burak Süleyman Şahin’in ismini yaşatmak ve böyle bir acı olayı hatırlayarak sürücülerin daha bilinçli yetişmesi adına burada yapılacak olan eğitimlerde bir mesaj verilmesi adına hem Kapaklı Belediye Meclisi’nde hem de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle karar aldık. Yapımında emeği bulunan herkese ilçem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“TOPYEKUN MÜCADELE EDEREK ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Kapaklı’nın yoğun göç aldığını dile getiren Mustafa Çetin, “Yol çalışmaları yaptıktan sonra vatandaşlar tedirgin bir şekilde set talep ediyor. Setler de aslında sorunu çözmüyor. Setler itfaiye, ambulans, jandarma ve emniyetin araçlarına da engel oluyor. Onlar da can ve mal kurtarmaya giderken, saliselerle yarışırken bu setlere takılıyorlar. Bu kültürel meselenin ancak milli eğitimle beraber topyekun mücadele ederek üstesinden geleceğimize inanıyorum. İnşallah başka canlar yanmasın” dedi. 

 

 

 

 

“TRAFİK GÜVENLİĞİ İHTİYACINI DA BERABERİNDE GETİRİYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Burak Süleyman Şahin’in ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Kapaklı’ya değer katan atılımları gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Albayrak, “Bugün 2 tane açılışımız var. Kentsel büyümeye bağlı olarak yoğunluk kazanan ulaşım, trafik güvenliği ihtiyacını da beraberinde getiriyor. 2014’te Tekirdağ’da 205 bin civarında araç vardı. Şimdi 310 bin araç var. Araç sayısı artıyor, beraberinde de sorunlar getiriyor. Trafiğin, günlük hayatın her alanında önemli bir yeri var. Trafikte meydana gelen kazaların en önemli sebebi kurallara uyulmamasıdır. Bu sorun ancak iyi eğitim almış, bilinçli ve kurallara uyan sürücü ve yayaların gayretleriyle çözülebilir. “Ağaç yaşken eğilir” sözünden hareketle geleceğin bilinçli sürücü ve yayalarının yetiştirilmesini misyon edindik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilk trafik eğitim parkımızı Çorlu ilçesinde hizmete açtık. Trafik Eğitim Parkımıza, geçen Ramazan Bayramında elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Burak Süleyman Şahin’in adını verdik. En büyük temennimiz trafik kazalarında başka kayıpların yaşanmamasıdır” dedi. 

 

324 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK

 

Minyatür bir şehir görünümünde olan Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere teorik ve uygulamalı olarak eğitim vereceklerini söyleyen Albayrak, “İnanıyoruz ki, burada eğitim alan öğrencilerimiz trafik kurallarına uyma alışkanlığını erken yaşlarda kazanacaklardır. Güzel ilçemiz Kapaklı Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizden hak ettiği yatırımları almaya devam ediyor. Bilindiği üzere Kapaklı ilçemize İsmet İnönü İlkokulumuzu, Atatürk Kültür Merkezimizi ve Engelsiz Yaşam Merkezimizi kazandırdık. 100. Yıl Meydan Parkımızın açılışını da bugün hep beraber gerçekleştireceğiz. Çok Amaçlı Mahalle Konağımızın yapımı hızla devam ediyor. Kapaklı ilçemizde ayrıca Sosyal Tesis ve Tenis Kortu Projemizi hayata geçireceğiz. Bugüne kadar 137 bin 514 nüfuslu Kapaklı’da Büyükşehir Belediyesi olarak 189 milyon TL, TESKİ olarak 135 milyon TL, toplam 324 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu dönem bitene kadar bu milyon TL’yi bulacak” dedi. 

 

BİZ ELİMİZDEN GELEN ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ”

 

 Kapaklı’nın en önemli sorunlarından birinin su sorunu olduğunu belirten Albayrak “Sayın başkanımla beraber ciddi bir mücadele veriyoruz. Kapaklı’da su kuyularının seviyesi aşağıya düştü. 8 sene önce Pınarca Köyü’nde yaşadığımız sorun şimdi Kapaklı’nın yüzde 80’inde var. Buraya Pınarca’ya yaptığımızın 30-40 kat daha büyüğü bir arıtma  tesisi yapıyoruz. Projesini İller Bankası’na gönderdi. Kredisi çıkarsa hemen yapacağız. Ayvacık Barajı da devreye girerse oradan da buraya su katarak bu sorunu çözeceğiz. Biz elimizden gelen çalışmayı yapacağız” diye konuştu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Albayrak, protokol üyeleri ile birlikte Kapaklı Burak Süleyman Şahin Parkı’nı gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden park ile ilgili bilgi aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *