[ad_1]

 

Yemekte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak engelsiz bir kent oluşturmak için önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. 

 

“BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

 

Toplumsal duyarlılığı güçlendirmek amacıyla etkinlikler düzenledikleri 3 Aralık gününün, her ne kadar “engelli” sözcüğünü içeriyor olsa da aslında hiçbir bireyin engelli olmadığını kaydeden Albayrak, “Engelli değildir. Engellerin kaynağı, özünde engelsiz olan bireylerimizin yaşam koşullarını zorlaştıran dış etkenlerdir. Bu engellerin kaynağı sevgisizlik ve empati yoksunluğudur. Fırsat eşitliği sağlandığında özel gereksinimli bireylerimizin ne denli başarılı oldukları hayatın her alanında görülmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak geride bıraktığımız 9,5 yılı aşkın süre boyunca güzel Tekirdağ’ımızı “engelsiz kent” haline getirme yolunda büyük mesafe kat ettik” dedi. 

 

 

“SOSYAL PROJELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kaldırım düzenlemelerinden engelsiz otobüslere, sosyal destek programlarından engelli istihdamına kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Albayrak, “Tekirdağ’ımızda ilk ve tek olma özelliğine sahip Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi hizmete açmış olmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. Kent yaşamındaki tüm engelleri kaldırma ilkesiyle sosyal projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Albayrak, konuşmasının ardından masaları tek tek ziyaret ederek yemeğe katılan özel insanlar ve onların aileleri ile sohbet etti.

 

Haber / Erdal AYDIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *