[ad_1]

Genel kurula TÜGVA Tekirdağ İl Temsilcisi Bayram Akın, Çerkezköylü duayen sanayici ve iş insanı Ömer Kılınç, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Kamil Çetintaş, Abdullah Öğe, Sinan Meral, Ali Dönmez, Ali Çolak, Abdurrahman Yekeler, Recep Biyik, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Naci Aras, Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan adayı Musa Kavlak ve çok sayıda davetli katıldı. 

Dursun Ali Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan genel kurul, İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Genel kurulda divan başkanlığına Muhammed Beşinci getirilirken, divan başkan yardımcılığına Adem Ercilsin, Divan Üyeliğine de Mustafa Reşit Paşa Genç ve Esman Gürbüz getirildi. 

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GENÇLİK HAREKETİ HALİNE GELDİ”

 

TÜGVA Çerkezköy İlçe Temsilcisi Fecri Yaraşır’ın faaliyetlerle ilgili sunumunun ardından sinevizyon gösterisi sunuldu. Genel Kurulda konuşan TÜGVA Tekirdağ İl Temsilcisi Bayram Akın, bugüne kadar ilçe temsilcisi olarak yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Fecri Yaraşır’a teşekkür ederken, görevi devralan Murat Karakan’a da başarılar diledi. 

TÜGVA’nın kurulduğu günden beri hakkı haykıran, adaleti savunan, milli ve yerli düşünceye sahip tüm gençlere kucak açtığını ve özel bir hareket haline geldiğini ifade eden Akın, “TÜGVA medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesiller yetiştirmeye talip olmuş bir vakıftır. 

İçinde bulunduğumuz çağda Peygamber Efendimizi örnek alarak Türkiye’yi kültürde, sanatta, siyasette, teknolojide ve milli savunma sanayinde dünyada minber ülke yapmak, tarihte olduğu gibi mazlum coğrafyalara hami olup zalimlerin karşısında durmak bizlerin öncelikli hedefleri arasındadır. 

TÜGVA bu değerleri ölçü alarak 2014 yılında fiili olarak kurulmuş bir harekettir. Bugün ise 81 ilde, 571 ilçede, 41 yurduyla, 40 icathanesiyle, 300 gençlik merkezi ve 300 bini aşkın teşkilat mensubuyla Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir” dedi. 

“ARTIK DİJİTALİZM ÇOK CİDDİ BİR SEVİYEYE ULAŞTI”

Bir eğitim ve nesil yetiştirme hareketi olduklarını söyleyen Akın, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Artık dijitalizm çok ciddi bir seviyeye ulaştı. Gençlerin eğitim noktasında problemleri var. Bunu belki günümüz insanı veya modern dünya, devletlere yüklüyor ama bunu Peygamber Efendimiz ve İslam babanın üzerine yüklüyor. 

Bizler sorumluluk itibariyle bunu tamamıyla devletin üzerine ya da kuruluşların üzerine atmış durumdayız. 5 yıllık zaman dilimi içerisinde bu problemlerin neden kaynaklandığını gözlemlemeye çalıştık. 40 yıl önceki birçok değeri canlı tutmaya çalışan o nesiller bugün yok. Bunların değerlendirmesini yaptığımızda şunu görüyoruz. 

Maalesef bu değerlerin yaşanmadığı ailelerde çocuklara sirayet etmesi çok zorlaşıyor. Bizler evde bir film gibi çocuklarımızı inşa etmeye çalışacağız. Bunu yapamadığımız sürece çocuklarımız telefonlardan, sosyal mecralardan bunları alıp yüklenecek ve biz de bekleyeceğiz çocuklarımız bizim gençliğimiz gibi, önceki nesillerin gençliği gibi olsunlar. 

Bizler vakıflar olarak, sizler ebeveynler olarak toplumun önünde yürüyen insanlar olarak iyi şeyleri inşa etmeye çalışacaksak hep beraber yapacağız. Peygamber Efendimiz böyle yapmıştır. En güzel örneklik bizlerin örnekliği olacak. 

Bir şeyleri anlatırken, eğer bunlar karşılık bulmuyorsa kendi dünyamızda yeterince ihya ve inşa edemediğimizin neticesidir” diye konuştu. 

“EĞİTİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Eğitim konusunun kendileri için önemli olduğunu dile getiren Akın, “Şunu beklemesin kimse, ‘biz çocuklarımızı okula göndereceğiz ya da TÜGVA’ya göndereceğiz, çok büyük adamlar olacaklar’ Bu mümkün değil. Okul, arkadaş ortamı ve aile, bu üçü birleşmeden kaliteli bir nesil yetiştirmemiz çok zor. 

Ailede temel bulmamış, ailede atılmamış tohumlar sonrasında filizlenmede çok ciddi sorunlar yaşıyor” ifadelerini kullandı. 

“BU DAVA, İSLAM ALEMİNİN DAVASIDIR”

Yürütme kurulunda yer alan Kadın ve Aile Koordinatörü Sevgi Karakan, Çalışan Gençlik Koordinatörü Onur Tokgöz, Ortaokul Koordinatörü Erdoğan Burak, Lise Koordinatörü Can Güzel, Teşkilat koordinatörü Selçuk Yıldız’ın tanıtılmasının ardından konuşan TÜGVA’nın Çerkezköy’deki yeni ilçe temsilcisi Murat Karakan, “Omuzlarımıza yüklenen bu ağır sorumluluğun farkında ve bilincindeyiz. 

Bu ağır sorumluluğu, bu zayıflığımla taşıyabilme dirayetini, bu görevin altından bu güçsüzlüğümle kalkabilme gücünü siz dava kardeşlerimizin ve değerli ağabeylerimizin gayret ve yardımlarıyla bulacağıma inanıyorum. Bizler Malazgirt’le Anadolu’ya atılan mühür, İstanbul’un fethiyle sura dikilen sancağız. Bizler Allah nidasıyla 275 kiloluk mermiyi namluya süren Seyit Onbaşı, Conk Bayırı’ndaki fedaileriz. 

 

 

Bizler uykusunda bombalanan bir bebeğin kalbi, oyun oynarken saldırıya uğrayan bir çocuğun tebessümü ve korkusuzca kafirlere kafa tutan bir gencin cesaretiyiz. Bizler bir elinde Kur’an, diğer elinde bilgisayar olan yeni nesil bir gençlik hareketiyiz. Bir taraftan ilimle, bilimle meşgul olmamıza rağmen diğer taraftan vatani hizmetin kaytarmaya gelmeyecek kadar farz kılınmış bir cihat olduğuna iman etmiş bir hareketiz. 

Yükümüzün farkındayız. Lakin biliyoruz ki bu dava tek başına yola çıkmış, dünyayı 2 milyar Müslüman’a ulaştırmış Peygamber Efendimizin davasıdır. Bu dava olmazlara aldırış etmeyen, İstanbul’un fethiyle müşerref kılınarak çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ın davasıdır. Bu dava her türlü baskı karşısında bile ‘bu olay tarihin akışı içerisinde fevkalade basit bir noktadan ibarettir’ diyebilenlerin davasıdır. 

Bu dava, ‘namlusunu millete çeviren tanka selam durmam’ diyerek darbelerin zifiri karanlığında bile dik durabilenlerin davasıdır. Bu dava, sessizliği bile hakikati haykıran bir gençliğin davasıdır. Bu dava Filistin’in, Yemen’in, Bosna’nın, Kosova’nın, Karabağ’ın, Keşmiş’in, Kerkük’ün, Doğu Türkistan’ın, topyekun İslam aleminin davasıdır” dedi. 

“DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Karakan, “Eren Bülbül’ü, Fethi Sekin’i, Ömer Halisdemir’i, Yasin Börü’yü asla ve asla unutmayacağız. Ay yıldızlı bayrağımızı çağın gök kubbesine dikene kadar çalışacağız. Kubbet’üs-Sahra’nın saflarını, Mescid-i Aksa’nın avlusunu doldurana kadar çalışacağız. Her türlü ciddiyetsizleştirme ve milliyetsizleşirme faaliyetlerine karşı sabah akşam demeden çalışacağız. 

Tek bir gencimizi, siyonismin, küresel emperyalizmin elinde bırakmayana dek durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Murat Karakan, berat belgesinin İl Temsilcisi Bayram Akın’ın elinden aldı. 

Genel Merkez Bölge Sorumlusu Muhammed Beşinci tarafından da Murat Karakan’a hediyeler takdim edildi. Programda İlçe Temsilciliği görevini devreden Fecri Yaraşır’a da hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir