[ad_1]

 

Gazetemizi ziyaret eden CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Kıvanç Taşarası, “CHP Kapaklı Teşkilatımız çok hırslı. Gerçekten çok çalışıyorlar. Partide eğitimler veriliyor, her gün dolu dolu geçiyor. Genç ve dinamik bir ekip var. Çok fazla çalışmak istiyorlar. İşlerine geç gidiyor, sabaha kadar partimiz için çalışıyorlar. Hazırlıklarını çok iyi yapıyorlar. Çıkacak doğru aday ile Kapaklı’yı gümbür gümbür kazanacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 25 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan iş insanı Kıvanç Taşarası, dün gazetemizi ziyaret ederek, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

“VATANDAŞLAR YENİ BİR YÜZ İSTİYOR” 

Aslen Kırklareli Vizeli olduğunu, 2012 yılından beri Kapaklı’da yaşadığını ifade eden Kıvanç Taşarası, “Kapaklı’da yaşayan, çocuklarını Kapaklı’da büyüten, Kapaklı’nın sorunlarını bilen birisi olarak Kapaklı’dan Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. Kapaklı’da vatandaşlar yeni bir isim, yeni bir yüz istiyor. Eskiden aday adayı olmuş birini dahi istemiyorlar” dedi. 

“ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAK” 

Koltuğu kaldırabilir miyim, bu işin üstesinden gelebilir miyim diye yaklaşık 2,5 ay düşündüm. Baya düşündüm. Kapaklı her geçen gün büyüyen genç bir ilçe, zor bir ilçe” ifadelerini kullandı. Dertlerinin yol yapmak olmadığını kaydeden Taşarası, “Yol yapılır ama vatandaşlar minibüse binip evine rahat rahat ulaşamıyorsa o yolun bir anlamı yok. 

Önemli olan vatandaşın minibüsten indikten sonra evine varmak 30-40 dakika yürümemesi. Rahat ve konforlu bir ulaşım sunamadıktan sonra yolun bir anlamı kalmıyor. Önemli olan da vatandaş bize iletmeden onların sorunlarını çözebilmek. 

Düşüncelerimiz farklı olsun ama onların beklentilerini karşılayabilelim. Ben bu işin altından kalkabileceğime inanıyorum. Tabi ki eksikliklerimiz, acemiliklerimiz olabilir. Tabi ki danışmanlarımız olacak. Biz ortak akılla sorunları çözeceğiz. Birimlerimiz, müdürlerimiz sorunları çözecek. Vatandaşlarımız kendilerine muhatap bulabilecek, tek çözüm adresi olarak belediye başkanını görmeyecek” ifadelerini kullandı. 

“DOĞRU ADIMLAR ATTIM”

Taşarası, 8 yıldır yöneticilik yaptığını belirterek, “Vatandaşlarımız, ‘Belediye Başkanlığı yapabilir misin?’ diye sorduğunda son 15 seneme bakmalarını söylüyorum. Kırklareli Valiliği’nde, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde çalıştım. Fabrikalarda yönetici pozisyonunda çalıştım. Her zaman da işimi hakkıyla yapmaya çalıştım. 

Şu anda inşaat taahhüt işi yapıyorum. Nalburumuz var, Kırklareli’nde endüstri mağazamız var” dedi. Geçmişte yaptıklarının gelecekte yapacaklarını teminatı olduğunu kaydeden Taşarası, “Yerimde saymak yerine kendimi hep geliştirmeye çalıştım. 

Doğru adımlar attım, belki çok hızlı gitmedim ama sağlam bastım. Belki çok daha iyi yerlerde olabilirdim. Daha doğru, mantıklı gitmeye çabaladım hep. Esnafla ilişkilerim iyi. İnsanlarla samimi ilişkiler kurabiliyorum” dedi. 

“ÇOK DAHA İYİ ŞEYLER YAPILACAK”

Her zaman yenilikçi tarafta olmak zorunda olduğunu kaydeden Taşarası, “Zorundayız da. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanlış yolda, Özgür Özel’in doğru yolda olduğu gibi bir tartışmaya giremem. İkisi de Genel Başkanımız. Ben yerel yönetim için aday adayıyım, onlar bizim büyüğümüz. 

İnşallah yeni Genel Başkanımız Özgür Özel ile çok daha iyi şeyler yapılacak. Doğru kararların çıktığı, doğru insanların göreve geldiği, bütün taşların değiştiği yeni bir kadro var karşımızda. Ben onu tutuyorum, sen bunu tutuyorsun muhabbeti bitti. Herkes yeni bir yönetim kurulunun altında. 

Biz, onların bizi takdir etmesi için ne yapabiliriz ona bakıyoruz. Onlar bizim büyüğümüz” ifadelerini kullandı.

“YAPTIKLARI VE YAPMADIKLARI TARTIŞILIR”

CHP eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilk iki döneminde iyi işler yaptığını ancak son döneminin durağan geçtiğini kaydeden Taşarası, “İrfan Başkan son dönem pek bir şey yapmadı ancak şu anki mevcut belediyenin de yaptıkları ve yapmadıkları tartışılır. 

İrfan Mandalı, Kapaklı’yı bir yerden bir yere getirdi. O zamandaki yapısal hareketlerle bir şeyler yaptı. Son dönemi durağandı. Şu anda o durağanlık mevcut belediyede de devam ediyor” dedi.  Bazı iş yerlerinin eleman alacağı zaman belli bir tecrübe istediğini, kriter aradığını, oryantasyon eğitimi verdiğini kaydeden Taşarası, “2-3 ay değerlendirme süreci veriyorlar. 

Bu süreçler Belediye Başkan Aday Adayları için de geçerli olmalı. Herkes Aday Adayı olamamalı” dedi. Aday gösterilen kişilerin vatandaşta karşılığının olması gerektiğine de değinen Taşarası, “Aday olan kişi vatandaşı kandırarak onun oyunu almaktansa, hakikaten yapabileceği doğru işleri vatandaşa verimlilikle iletebilmeli. 

“KAPAKLI’NIN EN ÖNEMLİ 3 EKSİKLİĞİ” 

Kapaklı’nın 3 önemli eksiğini; kreş sorunu, Kapalı Pazaryeri eksikliği ve ulaşım sıkıntısı olarak sıralayan Taşarası, “Öncelikle Kapaklı’ya kreş şart. Kapaklı bir işçi kenti, çalışan insanların çocuklarını bırakabilecekleri bir kreş yok. Kapalı Pazaryeri eksikliği var. 

En önemlisi de ulaşım sıkıntısı. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız kent merkezine gidip gelmekte sıkıntı çekiyor” dedi. Kapaklı’da mutlu çocukların olmasını istediğini de kaydeden Taşarası, “Kapaklı’da gece sokaklarda koşuşturup, oyunlar oynayan, neşeli çocuklar görmek istiyorum” dedi. 

“KENDİM ADAYMIŞIM GİBİ ÇALIŞACAĞIM” 

CHP’nin Kapaklı’da aday belirleme sürecinde nasıl bir yol izleyeceğinin henüz belli olmadığını kaydeden Taşarası, “Birtakım bilgiler geliyor. Ben hepsine açığım, hepsine varım. Ama dediğim gibi seçime gidilirken yeniliğe açık, yeni bir isimle yol yürünmeli. 

Vatandaş yeni bir isim var. Ben hiç kimseyle ilgili kötü bir şey düşünmüyorum. Kim aday olursa hakkında hayırlısı olsun. Bu süreçte, partimizin adayı kim olursa olsun, kendim adaymışım gibi çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 

“TEŞKİLATIMIZ TÜM ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDE”

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın tüm aday adaylarına eşit mesafede durduğunu da sözlerine ekleyen Taşarası, “Hiçbir aday için paylaşım yapmıyorlar. Her adaya eşim mesafede duruyorlar. İlçe Teşkilatımızın kararına da saygı duyacağız. Kapaklı’da CHP’nin, İlçe Başkanımız Emir Tarcan’ın öncülüğünde gerekirse bankta yatarak bu seçimi kazanacağına eminim. 

Teşkilatımız çok hırslı. Gerçekten çok çalışıyorlar. Partide eğitimler veriliyor, her gün dolu dolu geçiyor. Genç ve dinamik bir ekip var. Çok fazla çalışmak istiyorlar. İşlerine geç gidiyor, sabaha kadar partimiz için çalışıyorlar. Hazırlıklarını çok iyi yapıyorlar. Çıkacak doğru adayın Kapaklı’yı gümbür gümbür kazanacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu. 

“ÜÇÜNCÜ DÖNEMDE KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAĞIM” 

Seçildiği taktirde yalnızca iki dönem Belediye Başkanlığı yapacağını üçüncü dönem için tekrar aday adayı olmayacağını kaydeden Taşarası, “Allah’ın izni, örgütümün taktiriyle seçilirsem iki dönem belediye başkanlığı yapmak istiyorum ama üçüncü dönem kesinlikle aday olmayacağım. 

Bu konuda netim. Ben yerime birini bırakabilip, yandan vatandaş olmak istiyorum. İlk kez bir seçime giriyorum. Ben iyi bir yöneticiyim, iyi bir ekip arkadaşıyım, iyi bir Belediye Başkanı olacağımdan tereddüttüm yok” dedi. 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *