[ad_1]

 

Sera gazı emisyonu azaltım ve iklim uyumu konusunda çalışmaya, hedefler belirlemeye, planlar yapmaya devam ettiklerini belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Çözüme yönelik adımların artık çok daha hızlı atılması gerekiyor. Acil önlemlerin hayata geçmesi gerek” dedi.

 

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Enerji A.Ş. işbirliğiyle “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” protokolü imzalayan ve yakın zaman önce de bu konuda önemli bir çalıştay düzenleyen belediye, iklim kriziyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 

“ASLA UMUTSUZ VE KARARSIZ DEĞİLİZ”

İklim ve sürdürülebilirlik konusunda, kurumsal bilincin topluma yayılması için çalıştıklarını belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu “Sorunlar belli. Ve bunlar sadece bizim değil tüm insanlığın sorunu. 

Burada kurumlara büyük görev düşüyor. Bizler, verimli ve önemli çalışmalar yapmalıyız ki, hem bu farkındalık topluma hızlıca yayılsın, hem de bu konu, tüm dünyada yönetimlerin birinci önceliği olsun. Her zaman söylüyorum. Asla umutsuz ve kararsız değiliz” dedi.

“PLANLAR YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Keesimoğlu, Kırklareli Belediyesi’nin 2035 yılı odaklı Ulaşım Ana Planı’nda karbon salınımını azaltma hedefi olduğunu da ifade ederek; “Sera gazı emisyonu azaltım ve iklim uyumu konusunda çalışmaya, hedefler belirlemeye, planlar yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

“ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Çözüme yönelik adımların artık çok daha hızlı atılması gerektiğini dile getiren Kesimoğlu, “Acil önlemlerin hayata geçmesi gerek. Yerel yönetimler bu işe liderlik etmeli. Yerel düzeyde bu sorumluluk herkesçe üstlenilmeli. 

Sivil toplumla beraber hareket ederek, doğru bir yön çizilmeli. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz, bu konularda yoğun bir mesai harcıyor. Çocuklarımızdan emanet aldığımız geleceği, onlara yaşanabilir şekilde teslim edebilmek için öncülük etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Haber / Ebru CÜNİ
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *