[ad_1]

 

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, “Bizler bugün çok gururlu ve mutluyuz. Binlerce hemşerilerimiz, gencimiz, yaşlımız hepimiz gururla kutladık bayramımızı. İnşallah bundan sonra da kutlamaya devam edeceğiz. Buradan tüm Süloğlu olarak söz veriyoruz” dedi. 

Süloğlu Hükümet Konağı önündeki kutlama töreni Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından Recep Gürkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere Süloğlu Kaymakamı Adem Can Okur, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, Beğendik Belediye Başkanı Muhammed Örnek, İl ve İlçe Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KURTULUŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

 

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, “İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını bugün hep birlikte coşku içerisinde kutluyoruz. 101 yıl önce kahramanlarımızın kanlarıyla, canlarıyla güzel ilçemiz Süloğlu’muzu bizlere armağan ettiler. 

Kuvayı Milliye’nin destekçisi, şehit kanları ile sulanan bu cennet vatanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeften ve açtığı yolda yürümekten asla vazgeçmeyecektir. Emperyalist güçler hasta ve yorgun Osmanlı imparatorluğunu parçalamak isterken unuttukları bir şey vardı. Malazgirt zaferinde Büyük İmparator Alp Arslan’ı, 1453 yılında gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet’i, 1881 yılında doğan Mustafa Kemal’i unutmuşlardı. 

18 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkan ve milli mücadele ruhuyla bu dış güçlere meydan okuyan Mustafa Kemal; Amasya, Erzurum ve Sivas kongreleriyle özgürlük ateşini yaktı. Ve bugün burada durabiliyorsak, bir yudum su içebiliyorsak,  bir nefes alabiliyorsak önce Allah’a sonra da Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” dedi.

“BU EZAN SUSMAYACAK, BU BAYRAK İNMEYECEK”

 

Kurtuluş programı Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının Konseriyle son buldu. Konser sonrası konuşma yapan Başkan Ormankıran, “Bizler bugün çok gururlu ve mutluyuz. 

Binlerce hemşerilerimiz, gencimiz, yaşlımız hepimiz gururla kutladık bayramımızı. İnşallah bundan sonra da kutlamaya devam edeceğiz. Buradan tüm Süloğlu olarak söz veriyoruz. Ey Büyük Atatürk; açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz. Söz veriyoruz! Bu ezan susmayacak, bu bayrak inmeyecek, bu İstiklal Marşı bir daha yazılmayacak” dedi.

Haber / Buse AKIN

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *