[ad_1]

Cuma akşamı saat 20.00’da Tuba Mantı’da ÇYDD Çerkezköy Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Belediye Meclis Üyesi Bulut Becerik, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Sönmez, ÇYDD yönetimi ve emekli öğretmenler katıldı. 

“EĞİTİMİ BİR MİLLETİN EN ÖNEMLİ UNSURU OLARAK GÖRDÜ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri hatırlamak istiyorum. 

Atatürk, eğitimi bir milletin en önemli unsuru olarak görmüş; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. İnsan yetiştiren, onları yüksek medeniyet derecesine ulaştıran öğretmen, silahla, kurşunla değil ilimle ve irfanla milletin kurtarıcısıdır’ demiştir. 

Bu sözleri, eğitimin ve öğretmenlerin ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığını ve toplumun gelişiminde ne kadar kritik bir rol oynadığını vurgular” ifadelerini kullandı. 

“AYDINLIK YARINLARIMIZIN TEMİNATISINIZ”

 

Öğretmenlerin, bilgiyi aktaran, değerleri aşılayan ve genç zihinleri şekillendiren kişiler olduğunu belirten Soyak, “Sizler geleceğimizi inşa edenler, aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Atatürk’ün dediği gibi; ‘İlim ve irfanla donanmış bir nesil, her türlü zorluğun üstesinden gelebilir ve milletini yüksek medeniyet seviyelerine taşıyabilir.’” dedi. 

Öğretmenlere minnettar olduklarını ve onlarla gurur duyduklarını ifade eden Soyak, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve hepimizin üzerinde izi olan öğretmenlerimize çağdaşlaşma yolunda gerçekleştirdikleri çalışmalar için teşekkür ederiz. 

Bu önemli günü kutlarken, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüren ve emekli olan tüm öğretmenlerimize katılımları için teşekkür ediyoruz. Aramızdan ayrılarak ebediyete göç eden arkadaşlarımızı da saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi. 

“ÖĞRETMENLİK ÇOK KUTSAL BİR MESLEK”

 

Emekli öğretmenler adına konuşan Yıldırım Karaoğlu, “Çoğumuz 40-50 senedir arkadaşız, bir aradayız. Çok güzel günlerimiz oldu. Burada beraber mesai yaptığım arkadaşlarım var. Çok mutlu oldum. Bu güzel geceyi düzenleyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek. 

Bu mesleği yaparken çok büyük zevk aldım. Mutlu oldum. Bu gururu bugün çok büyük bir şekilde yaşadım. Arayanlar, gelip elimizi öpenler oldu. Tüylerim diken diken oldu. Bu mutluluğu mutlaka sizler de yaşamışsınızdır. Öğretmenliğin bu güzelliği, kutsallığı her geçen gün, hele hele de günümüzde son derece sıkıntılı bir hale geldi. 

Hepiniz de takip ediyorsunuzdur. Öğretmenler bölündü. Sözleşmeli, anlaşmalı, ücretli, kadrolu gibi ayrıştırmalar söz konusu. Bizim zamanımızda, ben okulu bitirdiğim an benim gideceğim yer belliydi. Bizi nitelikli yetiştirdiler, önce sevgiyi öğrettiler. 

Öğrencilerimizle pazara kadar değil, mezara kadar dost olmak, o sevgiyi yaşamak azmi içerisindeydik. Şimdi öğretmenliğin niteliği bozulduğu gibi öğretmenler arasında da bir kopukluk, düşmanlık var. Bu sıkıntıların çözülmesi gerekiyor” dedi. 

“EĞİTİMİN KALİTESİ DE BOZULDU”

Eğitimin kalitesinin de bozulduğunu kaydeden Karaoğlu, “Yeni neslin dindar ve kindar şekilde yetiştiğini, yanlış işlerin yapıldığını, eğitimle alakası olmayan durumların doğduğunu da biliyor ve görüyoruz. Üzülüyoruz. Tek dileğimiz bu sıkıntılı ve yanlış gidişin sona ermesi. Bu konuda elimizi taşın altına koymalıyız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“NE KADAR KIYMETLİ İŞLER YAPTIĞINIZI BİR KEZ DAHA ANLIYORUZ”

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da “Bugün eğitim sisteminin geldiği noktayı gördükçe sizlerin ne kadar kıymetli işler yaptığınızı bir kez daha anlıyoruz. Sizlerin ve tüm öğretmen arkadaşlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“HEPİMİZİN ASİL GÖREVLERİNDEN BİRİ OLMALI”

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gönüllü üyesi, emekli öğretmen Özden Alpatlı da tüm meslektaşlarının gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Ben de sizler gibi yıllarımı öğrencilerimin eğitim ve öğretimi için harcadım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 4 yıldan beri gönüllü üyesiyim, çalışmalarımı sürdürüyorum. 

Yönetim kurulundaki arkadaşlarımı fedakarlıklarından dolayı gönülden destekliyorum. Derneğimizin çalışmalarına katkı koymak hepimizin asil görevlerinden biri olmalı. Derneğin çalışmalarını yakından izlediğimi söylemiştim. 

Bu yıl üniversiteyi kazanan 15 öğrencimiz var. Hepsini gönülden kutluyorum. Bu derneğin nice öğrencilere ışık tutmasını istiyorum ve gönülden kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı

“ATATÜRK, EĞİTİMİN ÖNEMİNE HER ŞEYDEN ÇOK İNANDI”

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Nesrin Özgüler de “Gazi Mustafa Kemal Paşa, Türk İstiklal Harbi’nin en kritik günlerinde, 15 Temmuz 1921’de Sakarya’da savaşlar yapılırken Eğitim Şurası düzenlemeye karar verir. 15 Temmuz 1921’de Sakarya’dan Ankara’ya giderek, öğretmenleri toplar. 

Eğitimle ilgili sorunları dinleyip, bundan sonrası için bir yol haritası çizmek ister. Savaş çok kanlı bir şekilde devam ediyordur ama O, kafasında Cumhuriyeti kurmuştur ve Cumhuriyetin bundan sonraki aşamasının cehaletle savaşmak olduğunun farkındadır. Atatürk, eğitimin önemine her şeyden çok inandı. Cehaletle savaşın, en büyük savaş olduğunu biliyordu.

Atatürk’ün Cumhuriyetinde 100 yıl geçti, eğitimin ışığı ve rehberleri olan öğretmenlerimiz, nesiller yetiştirdiler. Atatürk, öğretmenlerimize çok inandı; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’, ‘Gençliği yetiştiriniz, onlara bilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ sözlerini söyledi. 

Çağdaş Yaşam da bu sorumlulukla, özellikle eğitimin daha iyi noktalara gelmesi için katkı sunmak için kuruldu. Özellikle kız çocuklarının eğitim alabilmesi, herkesin eşit ve adil şekilde eğitime ulaşabilmesi için gayret sarf etmektedir” dedi. Yemekte öğretmenlere Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı tarafından da kırmızı güller takdim edildi. 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *