[ad_1]

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öztürk Çetin, “Baş öğretmenimiz Atatürk; ‘Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin istikbalini yoğuran kültür ordusudur’ demiştir. Öğretmene verilen değerin her şeye değer” ifadelerini kullandı.

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan, 1981 yılından beri kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkuyla kutlandı. 

ÇELENK SUNULDU 

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Öztürk Çetin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu. 

“İYİ BİR İNSAN OLARAK YETİŞMELERİNİ İSTİYORUZ” 

 

Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalar Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Saat 10.30’da başlayan programda, Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımızın okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öztürk Çetin, “Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bugün itibariyle resmi ve özel olmak üzere toplam 153 kurumda 2 bin 681 öğretmen ve idareci, 560 yardımcı personel ile eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekteyiz. 

Halen resmi ve özel her tür ve kademe okullarımızda toplam 47 bin 608 öğrencimizi demokratik, laik, hukuka uygun, insan haklarına saygılı, vatanına, milletine, bayrağına, çevresine ve ailesine karşı saygılı, iyi bir vatandaş, iyi bir insan, iyi bir evlat ve iyi bir aile ferdi olarak yetişmeleri adına görevlerimizi sürdürmekteyiz” dedi. 

“CAMİAMIZ GÖREV VE SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE”

Resmi okulların tamamında etkileşimli tahta kullanıldığını, toplam bin 322 tahta bulunduğunu kaydeden Çetin, “Öğrencilerimiz eğitim öğretimlerini çağımıza uygun alt yapısı tamamlanmış dersliklerde, eğitim lideri öğretmenlerimizin rehberliğinde hayata ve geleceğe emin bir şekilde hazırlanmaktadır. 

Tüm eğitim çalışanlarımız Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen, kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. 

Yeni nesli bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle vereceğine hiç şüphe etmem’ sözünden hareketle, Cumhuriyetimizin 100. yılında eğitim camiamız görev ve sorumluluklarının bilincinde ve bu anlayışla görevlerini sürdürmektedir. Öğretmene verilen değer her şeye değer” şeklinde konuştu.  

“KİTAPLARDAN KEYİF ALMAYI ÖĞRETİN” 

 

Öğretmenlere tavsiyelerde de bulunan Çetin, “Öğrencilerimize iyiliğin sonsuz, kalıcı ve güzel, kötülüğün insana yakışmayan en çirkin davranış olduğunu öğretin. Kıskanmamayı, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri, hüzünleri paylaşmayı, kitaplardan, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almayı, fidan dikmeyi ve bir fidana su vermeyi bir gül vermek için bir dikene katlanmayı öğretin. 

Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı, etrafında dost sohbetlerini, binlerce yıldızın altında gökyüzünü seyretmeyi öğretin. Alın terine saygıyı öğretin. Basit yaşaması gerektiğini öğretin. Ona çay içmekten keyif almasını ama bu çayı beraber içebileceği dostlar edinmesi gerektiğini de öğretin. 

Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını, bayrağını, milletini, ülkesini sevmeyi, şehit ve gazilerine saygı duymayı öğretin. Vatan söz konusu ise Seyit Onbaşı, Ömer Halisdemir olmayı ve can vermeyi öğretin. Köklerimizde yurdumuzun toprağına sarılmayı, dallarımızla dünyayı kucaklamayı, ilmin alimin önünde kul olayım kalem tutan ellere diyerek eğitilen ozanların gönlünü öğretin” dedi. 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Öztürk, “Baş öğretmenimiz Atatürk; ‘Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin istikbalini yoğuran kültür ordusudur’ demiştir. 

Bu anlamda vatan toprağının kara bağrında sıra dağlar gibi duran şehitlerimiz sizin evlatlarınız, vatanın hayatını kurtarmış ve tüm vatanın evlatları olmuşlardır. Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve aileleriyle birlikte uzun ömürler diliyoruz. İnsanın olduğu her yerde kiminin kişisel, kiminin toplumsal ve kiminin de ulusal ihtiyaçları olmuş ve olacaktır. 

İnancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak bu ihtiyaçların karşılanması için birçok hayırsever gönül erleri sorumluluk duymuş ve yardıma koşmuştur. Bugün ilçemizde çocuklarımızın daha güzel ortamlarda daha iyi, verimli bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri adına yardımseverlerimiz 32 okul yaptırmış ve halen de yapımı devam eden okul ve okul eklentilerimizin inşaatı devam etmektedir. 

Hayırseverlerimizin bugüne kadar eğitim ve öğretim süreçlerinde çocuklarımızın hak ettiği ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri adına yapmış oldukları tüm katkılardan dolayı eğitim camiamız ve çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi. 

YEMİN ETTİLER 

“Eğitim öğretim hizmetleri çok paydaşlı bir süreçtir” Bu süreçte gerek ulaşım gerek güvenlik gerekse manevi destek anlamında desteklenmeye ve yardıma ihtiyaç duymaktayız. 

Bizleri bu anlamda yalnız bırakmayan, her zaman destek ve yardımlarını esirgemeyen başta kaymakamlığımız olmak üzere Jandarma Komutanlığımıza, Belediye Başkanlığımıza, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Çevre Sağlık ve İklimlendirme Müdürlüğümüze, Tapu Kadastro Müdürlüklerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  

Öztürk’ün konuşmasının ardından emekli öğretmen Süleyman Berk’e günün anısına çiçek ve hizmet şeref belgesi takdim edilirken, program mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle devam etti. 

ŞARKILAR SESLENDİRDİLER 

 

Şiir okunmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gösterisinin ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından şarkılar seslendirildi. 

Programın finalinde ise sahneye çıkan öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ise beğeni ile izlendi. 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *