[ad_1]

 

Çorlu’da bir otelde düzenlenen toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer,  NKÜTEK Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış Kocabıyık, TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen Taşcı Durgut, Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri, Firma Temsilcileri, OSB ve ASB Müdürleri, akademisyenler ile davetliler katıldı.

“BİR ÜS HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin yaptı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Teknokent olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar AR-GE konusunda üniversiteyi ve şehri bir üs haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi de ulusal ve uluslararası projelerimizdir” dedi. 

“HEM ÜNİVERSİTEMİZ HEM DE ŞEHRİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ”

 

Teknokent’te devam eden 79, başarıyla sonuçlanan 304 projenin bulunduğunu söyleyen Rektör Şahin, “COSME Projesi, Batı Marmara Konsorsiyumu tarafından yürütülmekte ve Batı Marmara Bölgesi’nde projede yer alan tek kuruluş NKÜTEK ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’dir. Bu da hem üniversitemiz hem de şehrimiz için gurur vericidir. 

COSME projesi ile Kobilerimizin her alanda sürdürülebilir olması, dijitalleşmeleri, her türlü krize karşı dirençli olmaları ve bu bağlamda da küresel pazarlarda rekabet üstünlüğüne sahip olmaları hedeflenmektedir. 

Bu Projede emeği geçen KOSGEB Müdürlüklerine, Ticaret ve Sanayi Odalarına, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“GÜZEL PROJELER ORTAYA ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de “Yeni projeler üretme aşamasında Namık Kemal Üniversitesi’nden önemli destekler alınabilir. KOSGEB de daha faydalı şekilde kullanılabilir. Bu alanda güzel projeler ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi. 

Toplantıda Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ise, “Tekirdağ Sanayisinin Genel Durumu” konulu bir sunum yaptı. 

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ FAALİYETLERİ ANLATILDI

 

İkinci oturum ise NKÜTEK Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış Kocabıyık’ın “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Faaliyetleri” başlıklı sunumu ile başladı. 

Tekirdağ NKÜ Üniversite Sanayi İş Birliği, Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü Koord. Yard. ve NKÜTEK TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen Taşcı Durgut’un  “İşletmelerin Rekabet Gücünü Artırmak ve Ulusal Kalkınmaya Katkı Sağlayıcı COSME Programı Avrupa İşletmeler Ağı Proje ve Faaliyet ve Fırsatları” başlıklı sunumunun ardından Kaykayoğlu Innovation Group CEO’su Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu da “COSME Programı Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uygulama Araçları, Mentörlük ve Eğitim Programı” konulu sunum  yaptı. Soru-cevap bölümünün ardından programın kapanış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan gerçekleştirdi.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *