[ad_1]

 

Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü iş birliği ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. desteğiyle ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılında Geçmişten Geleceğe Sermaye Piyasaları’’ paneli düzenlendi.

Balkan Kongre Merkezi’nde Yatırım Finansman Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Barış Esen Moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  

Panelin açılış konuşmasını yapan Uygulamaları Bilimler Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan Sönmezler, Cumhuriyetin 100. yılı çerçevesinde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

TÜRKİYE’DE SERMAYE PİYASALARI

 

Türkiye’de sermaye piyasaları hakkında bilgi veren Yatırım Finansman Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Barış Esen, toplam yatırımcı sayılarındaki artışın oldukça kayda değer olduğunu özellikle Borsa İstanbul’da bir milyon yatırımcının 8.6 milyon yatırımcıya ulaştığını belirtti. 

Enflasyonun etkisi ile toplumun, özellikle genç kesimin para kazanma amacıyla halka arzlara yöneldiğini dile getiren Dr. Barış Esen sunumunda, sermaye piyasaları, Türkiye’deki yatırımcıların ve dünyadaki borsa konumunun son durumunu analiz etti.

SERMAYE PİYASALARININ TARİHSEL GELİŞİMİ

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Sadi Uzunoğlu da sermaye piyasalarının tarihsel gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Yatırım Finansman A.Ş. Yurtdışı Piyasalar ve Kurum Portföy Yönetiminden Sorumlu Direktör Dr. Nuri Sevgen ise konuşmasında uluslararası piyasaların belirli noktalarına ve geçmişten günümüze olan gidişatına değindi. Sevgen dış piyasa ve enflasyon ile ilgili açıklamalar yaptığı konuşmasında kredi mekanizması hakkında da bilgi verdi. 

Haber / Erdal AYDIN
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *