[ad_1]

 

Vali Yunus Sezer’in geçtiğimiz ay İpsala’da gerçekleştirdiği muhtarlar buluşmasında iletilen talepler ile ilgili çalışmaların yüzde 95’inin tamamlandığı Enez’de ise çalışmaların tamamlanma oranının yüzde 90’ın üzerinde olduğu belirtildi.

İpsala ilçesine bağlı Pazardere Köyü’nde köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Sezer, toplantıda yaptığı konuşmada “Amacımız burada hem sizlerle bir araya gelmek, hem de yapılan işleri yerinde görmek, güzel işlerin güzel çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI

İpsala’da 13 Eylül’de yapılan muhtarlar toplantısında alınan kararalar doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında İpsala OSB’nin tüm süreçlerinin tamamlandığı ve yakın zamanda temellerinin atılacağı, Esetçe-Aliçopehlivan-Kocahıdır arası 5,8 kilometre sıcak asfalt yapımının devam ettiği, toplam 50 adet çöp konteynerinin köylere dağıtımının tamamlandığı, Aliçopehlivan Köyü’nde 200 metre kanalizasyon hattı onarımının tamamlandığı, köylerdeki stabilize malzeme ve silindir çalışma ihtiyaçlarının tamamının karşılandığı, Küçükdoğanca Köyü’ne 40 metre prefabrik muhtarlık binası yapımının tamamlandığı, Hacıköy ve Pazardere Köylerine umumi tuvalet yapım işinin tamamlandığı, 19 köyde hayvan sulama göleti temizleme işlemlerinin tamamlandığı, İpsala Kapalı Spor Salonu’nun zemini ve stadın tribün ödeneğinin temin edildiği ve ihale sürecinin başlatıldığı, Kumdere Köyü imamı için 75 metrekare prefabrik imam evi yapımının tamamlandığı, Kumdere Köyü köy içindeki ana yolla ilgili problemlerin çözüldüğü, Kocahıdır-Kumdere ve Pazardere Köylerine yapılacak düğün salonları için gerekli ödeneğin temininin tamamlandığı, Aliçopehlivan Köyü’ndeki hasar görmüş elektrik direklerinin değiştirilmesi işleminin tamamlandığı belirtildi. 

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Pazardere Köyü’ndeki muhtarlar buluşmasının ardından İpsala ilçesine bağlı Esetçe ve Yenikarpuzlu beldelerini ziyaret eden Vali Yunus Sezer, ardından da Yenice Köyü’ne geçerek Enez’e bağlı köy muhtarları ile aylık toplantıda bir araya geldi. 

3 yıl içerisinde köylerimizde altyapı adına hiçbir problemin kalmamasını hedeflediklerini belirten Vali Sezer; “Edirne tarımla uğraşan bir şehrimiz, tarımı alternatif tarımla, sanayiye dayalı tarımla beraber nasıl geliştiririz bunun gayreti içerisinde olacağız. Gördüğüm kadarı ile bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. 

Bu konuda tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza ne kadar hizmet götürebilirsek biz o kadar kendimizi iyi hisseder, bahtiyar sayarız. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor. 

Bundan sonra problemlerimizi çözdükten sonra, köylerimizi nasıl birer örnek köy haline getirebiliriz, nasıl daha güzel projeler yapılabilir, bunların üzerinde yoğunlaşabiliriz” dedi.

TAMAMLANAN İŞ VE İŞLEMLER

 

13 Eylül’de yapılan muhtarlar toplantısında alınan  kararlar doğrultusunda Enez’de 12 köyde Doğal Hayvan Göletlerinin Temizlenmesinin tamamlandığı, 19 köye 50 adet çöp konteyneri yerleştirildiği, Karaincirli – Kocaali köy içi yolların stabilize bakım çalışmasının tamamlandığı, Karaincirli Küçükbaş Hayvanlarının Yıkanması için havuz yapılmasının tamamlandığı, Hasköy 2.000 metre Yeni İsale Hattı Yapılması işinin tamamlandığı, Hasköy Yağlı Tohumlar yanındaki 600 metrelik stabilize bakım çalışmasının tamamlandığı, Büyükevren Sahil tarafında 500 metrelik stabilize bakım çalışmasının tamamlandığı, Küçükevren Köyü’nde bozulan yolların tadilatının tamamlandığı, Yenice köyü Pazaryerine 550 metrekare beton işinin tamamlandığı, Sütçüler-Keşan Bağlantı yoluna stabilize bakım işinin tamamlandığı belirtildi. 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *