[ad_1]

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, MapMyTree kampanyası kapsamında 11 – 21 Kasım tarihleri arasında Edirne’nin de aralarında bulunduğu 19 ildeki AB Bilgi Merkezleri ile işbirliği içinde 170 bin ağaç dikmek üzere bir kampanya başlattı.

Yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü gözetiminde yapılacak ağaç dikme etkinliğinin Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da uygulanacağı ifade edildi. 

Kampanyanın, aynı zamanda Türkiye Ulusal Ağaçlandırma Günü de olan 11 Kasım’da Kayseri’de başladığı belirtilerek, “Çevresel sorunların ele alınmasında kolektif eyleme büyük önem veren Avrupa Birliği, ülke çapındaki bu kampanyada TOBB, ESİAD ve İKV gibi Türk ortaklarıyla el ele vermekten memnuniyet duymaktadır. 

Kampanya, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik küresel çabalara katkıda bulunacak ve daha yeşil, daha sürdürülebilir bir geleceğin teşvikinde AB ile Türkiye arasında güçlü işbirliği geliştirecektir” denildi. 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *