[ad_1]

 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde kurs gören kadın kursiyerlere KADES uygulaması, 6284 sayılı Kanun, En İyi Narkotik Polisi Anne, Siber Suçlar hakkında eğitim verildi.

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde ilk olarak Kadın Acil Destek Hattı (KADES) uygulaması ve 6284 sayılı kanun anlatıldı. KADES Uygulamasının kadınların kullanmasına yönelik üretilen bir uygulama olduğunu belirten jandarma personelleri, KADES uygulamasının telefonlara nasıl indirileceği ve nasıl kullanılacağı konusunda da bilgiler verdi. Uygulamayı kullanmak için internetin açık olması gerektiğini dile getiren jandarma ekipleri, 6284 sayılı Ailenin Korunması Kanunu’ndan da bahsetti. 

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’

 

Eğitimde Narkotikle Mücadele Kısım Amirliği ekipleri de En İyi Narkotik Polisi Anne Projesiyle ilgili bilgiler verdi. En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’nin 2018 yılından beri yürütüldüğünü belirten ekipler, “Madde bağımlılarıyla yaptığımız görüşmelerde madde bağımlılarının ilkokul mezunu olduğu ve genelde annesinin ev hanımı olduğu şeklinde bir istatistik oluşuyor.

Herkesin çocuğu önemli, herkesin çocuğu kıymetli. Çocuklardaki değişiklikleri önce anneler fark ediyor. Projemizin ismi ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ Projesi olmasına rağmen kadın-erkek fark etmeden tüm vatandaşlarımızı uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili bilgilendirmek istiyoruz” dedi. 

“KULLANMA YAŞI SON ZAMANLARDA 16-17’LERE KADAR DÜŞTÜ”

 

Terör örgütlerinin en önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çeken ekipler, “Uyuşturucu sorunu özellikle genç nesilleri tehdit ederek toplumların geleceğine zarar verir. 

Uyuşturucu kullanma yaşı son zamanlarda 16-17’lere kadar düştü.  Son 5 yılda uyuşturucu kullanım miktarı 6-7 kat artmış durumda. Bu bizim genç nesillerimizin gelecekteki çok büyük bir tehlikesi” diye konuştu. 

“GÖZLEM ALTINDA TUTMALIYIZ”

 

Uyuşturucuya başlama nedenlerini “Merak, arkadaş ısrarı, özenme, kişisel sorunlar, ailevi sorunlar, eğlence amaçlı” olarak sıralayan ekipler, bağlılık döngüsü, madde kullanımının fiziksel, psikolojik, sosyal belirtileri hakkında da bilgiler aktardı. 

Ekipler, “Hiçbir aile çocuğuna madde bağımlılığını yakıştırmaz. Çocuklarımıza güvenmeliyiz ama yaptıkları hareketlere, buluştukları kişilere dikkat ederek gözlem altında tutmalıyız” uyarısında bulundu. Ekipler, madde bağımlılığından kurtulmak için başvurulabilecek kuruluşlarla ilgili de bilgi verdi. 

Eğitimde son olarak siber suçlarla mücadeleyle ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *