[ad_1]

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “3 bin 906 baş büyükbaş hayvana; SAT-2, ASIA-1, O ve A suşlarını içeren, Turvac Oil Şap Aşısı uygulandı. Trakya Bölgesi olarak 2010 yılında kazandığımız “Şap Hastalığından Ari” statüsünün, sürdürülebilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. 

İlkbahar programıyla birlikte 2024 ilkbahar aylarında aşılamalarımız yeniden başlayacak” ifadelerine yer verildi. 

ZORUNLU 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası, 1 Eylül’de başladı. Hayvan hastalıklarına karşı hazırlıklı olmak ve hastalıklarla mücadele etmek amacıyla ülkemiz genelinde belirlenen programlar dahilinde aşılama çalışmaları yapılıyor. 

Şap aşılaması ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa uygulanıyor. Yetiştiricilerin şap aşısı dahil olmak üzere tüm programlı aşılamalarda işletmelerindeki hayvanlarını aşılatmaları zorunlu. 

Şap aşısı uygulanmamış olan hayvanlar il içinde işletmeden işletmeye ve il dışına nakledilemiyor, buzağı desteklemesinden faydalanamıyorlar. Aşılama çalışmaları İl Tarım ve Orman Müdürlükleri Hayvan Sağlığı ekipleri tarafından yürütülüyor.

Haber / Erdal AYDIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *