[ad_1]

 

Toplantı öncesi konuşan Başkan Helvacıoğlu, son günlerde şehir mobilyalarına zarar verildiğini belirterek, “Evimizi nasıl koruyorsak şehir mobilyalarımızı da korumalıyız. Hayır çeşmelerinde verilen zarara üzülüyoruz. Hassasiyet göstermeliyiz. Zarar verilen sokak mobilyalarımızı onarsak bile içimiz acıyor” dedi.

Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda; Meclis Üyeleri Yüksel Alioğlu, Nehir Gergin, Yakup Balcı, Mithat Bulut, Müslim Çekiç ve Barbaros Tokgöz izinli sayıldı.

“37. HİBEMİZİ ALDIK”

Toplantıda ilk olarak; müdürlükler arası ödenek aktarımı ve CHP’li Meclis Üyesi Alaattin Öztürk’ün makam arabası alımı konulu önergesi gündeme ilave edildi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün makam oluru çerçevesinde belediyeye hava kalitesinin iyileştirilmesi için gönderilen 3 milyon TL nakdi hibenin kabulü maddesi görüşüldü. 

Madde ile ilgili bilgi veren Helvacıoğlu, bir hibe daha aldıklarını belirterek, “37. hibemizi aldık. Hava kalitesinin iyileştirilmesi için Bakanlıktan bir ekip gelecek. Ekip gelmeden hibesi geldi. 3 milyon TL bir hibe. Ekip geldiğinde çalışmaların detaylarını göreceğiz” dedi. Daha sonra yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi. “Yapıldığı dönemde kapalı pazaryeri olarak hayal ediyordum” 

Toplantı; Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi alanının üstünün kapatılması projesi finansmanında kullanılmak üzere, mülkiyeti belediyeye ait olan İstasyon Mahallesi 100 Ada 81 Parselde kayıtlı 10 bin 193,74 metrekare arsanın satım ihalesinin yapılması yetkisinin Belediye Encümeni’ne verilmesi görüşüldü. 

17 Sokak’ta kurulan Manifaturacılar pazarının, yeni kapalı alan yapılarak taşınması planlandığı, mülkiyeti belediyeye ait eski itfaiye alanında projesi hazırlanan katlı otopark, kapalı pazaryeri ve kütüphanenin ihale aşamasına getirildiği belirtildi. 

Bu yatırımın finansı için kütüphanenin 40 milyon TL hibe ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptırılması, kalan kısmı için İller Bankası’ndan 90 milyon TL kredi kullanılması ve koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yetkilendirilmesi hususları görüşüldü. 

“BİR TÜRLÜ PAZARYERİNİ YAPAMIYORUZ”

 

Madde ile ilgili bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, konunun daha önce 3 kez Meclis’e getirildiğini hatırlatarak, “‘Hayır’ dedik. Bir türlü pazaryerini yapamıyoruz. Çay ısmarlardık, yaparız dedik ama yaptırılmıyor. Bu defa inşallah zinciri kırarız. Daha önce de gösterdim proje açık pazaryeri kompleksi. Burası açık pazaryeri kompleksi. 

Bunu kapatmamız gerektiğine inanıyorum. Açık pazaryeri kompleksi ruhsatı var elimizde. Yapıldığı dönemde kapalı pazaryeri olarak hayal ediyordum. Mecliste Cumhur İttifakı olarak çoğunlukta olsaydık bugünlere gelmezdik. Şimdi üstü kapanırdı ama kısmet olmadı. 

5 yıl boyunca olan bu eksiği son dakikada onay verin ‘Pazaryerinin üstünü biz kapatıyoruz’ diye söyleyin. Fırsat sizin. 5 yıl önce 19 milyon TL’ydi. Alanı bir şekilde değerlendiririz. 10 dönüm yer. O dönem otoparkı tek katlı yapsaydın, giyim pazarını alta alıp üstünü kapatsaydın Keşan’ın derdi bitseydi. 5 senedir aynı derdi konuşuyoruz. 

Bugün üstünün kapatılması 50 milyon TL tutuyor. Kredi alsak 85-90 milyon TL maliyeyi olacak. Burasını kapatsak bile sokakta tezgah açan esnafımız ne olacak? 17 sokakta pazar kuruluyor. Allah korusun yangın olsa biri fenalaşsa itfaiye, ambulans nasıl gider? Allah tarafından bugüne kadar bir problem olmadı. 

Burasının üzerini kapatalım çeşitli etkinliklerde kullanırız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından madde oylandı ve oy çokluğu ile reddedildi. 

“OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ”

Toplantının devamında; 2024 yılı Performans Programı, 2024 yılı Bütçesi ve 2024 yılında uygulanacak Vergi, Harç ve  Ücret Tarifelerinin görüşülmesi maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, ödenek ihtiyacı olan müdürlüklere, 2023 yılı bütçesinde kullanılmayacağı belirtilen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün 061290 gider kodlu Diğer Makine Techizat Alımları, 065790 gider kodlu diğer ödenek kalemi ve 066701 gider kodlu Müteahhitlik Hizmetleri ödenek kalemlerinden ödenek ihtiyacı olan müdürlüklere ödenek aktarımı yapılması maddesi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.   

SERMAYE ARTIRIMI GÖRÜŞÜLDÜ 

Daha sonra ele alınan Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun kararı gereğince, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ait mali tablo incelenerek, yapılması gereken ödemelerin ivedi olarak yapılabilmesi için kuruluş ortakları olan kurumlardan, kuruluş paylarına istinaden toplam 200 bin TL’lik sermaye artırımı yapılarak, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hesabına aktarılması maddesi oy birliği, Paşayiğit Mahallesi halihazır harita-jeolojik etüt-imar planının yenilenmesi amacıyla İller Bankası A.Ş.’ne yetki verilmesi ve bu işte kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 2 milyon 15 bin TL kredi kullanılması için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. Maddesi’nde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yetkilendirilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi. 

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Toplantının devamında görüşülen İzzetiye Mahallesi, 102 ada, 2 numaralı parselin tamamı park ve imar yolunda kaldığı için imar yolunun kaydırılmasına ilişkin plan değişikliği talebi ise komisyon raporu doğrultusunda plan değişikliğine gerek olmadan parselasyon yapılarak çözülebileceği için oy birliği ile reddedilirken, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin park olan fonksiyonunun sosyal tesis olarak değiştirilmesi amaçlı plan değişikliği oy birliği ile kabul edildi. 

İzzetiye Mahallesi, 121 ada, 33 numaralı parselin imar yolunun kaydırılmasına ilişkin plan değişikliği talebi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile red edilirken, İzzetiye Mahallesi, 111 ada, 41 numaralı parselin plan değişikliği talebi ise komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.  Gündeme ilave edilen müdürlükler arası ödenek aktarımı maddesi ise Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Haber / İrem BANÇO 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *