[ad_1]

 

Vali Soytürk, programı kapsamında ilk olarak kanser hastalarına, yatalak, felçli, kalp, böbrek vb. rahatsızlığı olan hastalara destek tedavisi vermek amacıyla kurulan 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışını yaptı.

Malkara Devlet Hastanesi’nde kurulan Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışında bir konuşan Vali Soytürk “Yoğun bakım servisinde yatan hastalar için özel bir servis açmış bulunuyoruz. Dolayısıyla yoğun bakım servislerini de rahatlatmış oluyoruz. Normal serviste tedavi olamayacak düzeyde olan daha ağır hastalarımıza da güzel bir bakım ünitesi kurmuş oluyoruz. Bu anlamda önemli bir hizmet, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

MERKEZİ GEZDİLER 

 

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Daha sonra Vali Soytürk ve beraberindekiler, Palyatif Bakım Merkezi’ni gezdi. Açılışa Vali Soytürk’ün yanı sıra Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Onur Durgun ve ilçe protokolü katıldı. 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI 

 

Açılışın ardından Malkara Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Soytürk; Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Soytürk, Kaymakamlık makamında ilçede yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Daha sonra Malkara Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Soytürk, başkanlık makamında belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

MUHTARLARI DİNLEDİ 

 

Malkara Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret eden Vali Soytürk, Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşmi ve muhtarlar ile bir süre görüşerek, sorun ve taleplerini dinledi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve ilçe protokolü eşlik etti. Daha sonra ilçe merkezindeki esnafları ziyaret eden Vali Soytürk, bir süre sohbet ettiği esnafa bol ve bereketli kazançlar diledi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve ilçe protokolü eşlik etti.

“DEVLETİMİZ HER ZAMAN ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDA”

 

Vali Recep Soytürk, ilçe ziyareti kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malkara Temsilciliği’ni de ziyaret etti. Vali Soytürk, Dernek Başkanı Gazi Rahmi Işık ve gazilerin hal ve hatırını sorarak bir süre sohbet etti. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve ilçe protokolü eşlik etti. 

İlçe ziyaretleri kapsamında 13 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Lice’de şehit olan Uzm. Çvş. Selim Vural’ın ailesini de ziyaret eden Vali Soytürk, ziyarette şehidimizin ailesiyle yakından ilgilendi, hal ve hatırlarını sordu. Ziyarette Kur’an-ı Kerim okunarak şehitlerimiz için dua edildi. 

Şehitlik mertebesine yükselen şehitlerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu kaydeden Vali Soytürk, “Devletimiz her zaman şehit ailelerinin yanındadır” dedi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

Vali Recep Soytürk, Vatandaşla Buluşma Toplantısı kapsamında Malkara Sarıpolat Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile de bir araya geldi. Toplantıda mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden Vali Soytürk, sorun, talep ve beklentilerini dinledi. 

Çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Vatandaşla Buluşma Toplantısı’nda Vali Soytürk’e Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti. Vali Soytürk, toplantının ardından Trakya Bölgesindeki süt hammaddesini toplayıp işleyerek, gıda ve ilaç sektörüne katma değeri yüksek endüstriyel süt ürünleri üreten Malkara Birlik Süt ve Süt Ürünleri Anonim Şirketi’ni (Maybi) ziyaret etti. 

Ziyaretleri sırasında Maybi Firması Yönetim Kurulu Başkanı Vural Yazgan ve firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından fabrikayı gezerek firma hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan’dan bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti.

FİRMALARI DA ZİYARET ETTİ 

 

Soytürk, süt mamulleri üreterek iç piyasaya satışını yapan ve çok sayıda ülkeye ihraç eden Kaanlar Firması’nı da ziyaret etti. Firma sahipleri Ekrem Kaan ve Abdullah Kaan tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından Kaanlar Firması hakkında firma sahiplerinden bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *