[ad_1]

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan, bağımsızlığımızın nişanesi, hürriyetimizin sarsılmaz teminatı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı yurt genelinde olduğu gibi Kırklareli Vize’ye bağlı Kömürköy Köyü’nde de coşkuyla kutlandı. 

“ÇOK DUYGULANDIK” 

 

Kömürköy Köyü Muhtarlığının organizasyonuyla köy geneli Türk Bayraklarıyla donatıldı. Ay yıldızlı bayraklarımız köyde aydınlatma direklerine, trafik levhalarına, traktörlere ve evlere asıldı. Köyden geçenler Türk Bayrakları ile donatılan köyü görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

Köyün her yerine asılan Türk Bayrakları ile Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yansıtıldığını kaydeden doğasever Murat Akbay, “Uzun süredir bu bölgeyi, Istranca Ormanları’nı gezen doğaseverler olarak bölgeyi iyi biliyoruz. Bütün köylerimizde Türk Bayrakları asılıydı ancak bizim dikkatimizi en çok çeken Kömürköy Köyü oldu. 

 

 

Köy adeta Türk Bayrakları ile donatılmıştı. Her köşede, her evde bayrağımız asılıydı. Muhtar Rami Dor’a teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı bir çalışma olmuş. Köye girerken bizi ay yıldızlı bayraklarımız karşıladı ve köy boyunca da her yerde Türk Bayraklarımız vardı. Köy halkının vatanseverliği ve Cumhuriyete olan bağlılığı bizleri duygulandırdı. Diğer köylere de örnek olur umarım” dedi. 

“BİZİM BAYRAĞIMIZDAN DAHA GÜZEL BİR BAYRAK VAR MI?”

 

Kömürköy Köyü muhtarı Rami Dor da “Vatan sevdalısı her vatandaş gibi benim de Türk Bayrağımıza karşı inanılmaz bir sevgim ve bağlılığım var. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hediyesi olan Cumhuriyetimiz bizlerin sayesinde ilelebet payidar kalacak. Buna inancımız tam. Bu ülkede özgürce yaşayan herkesin Cumhuriyete borcu var. 

Bizler de bu borcumuzu çok çalışarak, vatanımıza milletimize hayırlı birer vatandaş olarak ödemeli, Cumhuriyetimizi koruyup kollamalı, ilelebet yaşatmalıyız” dedi. Köye 100 metre uzunluğunda direk dikip, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istediğini de kaydeden Dor, “İmkânımız olursa daha büyük işler de yapmak istiyorum. 

 

 

Bizim ülkemizden daha güzel bir ülke, bizim bayrağımızdan daha güzel bir bayrak var mı? Bizim ülkemizin her köşesi ayrı güzel. Köyümün her köşesinde Türk Bayrağımızı dalgalandırdığım için çok mutluyum” dedi. 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *