[ad_1]

 

Ziyarette, İsrail’in Filistin’e yönelik devam eden vahşetinin her geçen gün arttığını kaydeden Erdoğan, “Ortadoğu coğrafyasında akan kanı, içimiz kan ağlayarak izliyoruz” dedi.

Ziyarette konuşan Marmara Bölge Koordinatörü Ramazan Erdoğan, “İHH İsrail’in Filistin’e yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden zulmü karşısında Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de zalime ve zulme başkaldıran insanların yürüttükleri Filistin’e yardım ve destek çalışmalarının duyurulmasında basının rolünün ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden size teşekkür etmek istedik. Zalimin zulmünü duyurmak gerekiyor” dedi. 

“FİLİSTİN KAN AĞLIYOR” 

İHH Tekirdağ Temsilcisi Süleyman Çalışkan da “Biz İHH olarak şu anda 81 ilde İsrail’in zulmünü kınıyoruz. 7 gün 24 saat tetikte, ayakta, dualarımızla, gözyaşlarımızla, Ortadoğu coğrafyasında akan kanı, içimiz kan ağlayarak izliyoruz. Bu zulmü elimizden geldiği kadar duyurmalıyız. 

Biz İHH olarak siyonizmin katliamlarını duyurmak adına faaliyetler yapıyoruz. Meydanlara iniyor, Filistinli kardeşlerimizin çığlıklarını duyurmaya çalışıyoruz. Mitingler ve Filistin’e destek yürüyüşleri düzenliyoruz. Bu zulme hep beraber karşı çıkmalıyız. Filistin kan ağlıyor” ifadelerini kullandı.

KERMESE DAVET ETTİ 

Çerkezköy’de yarın saat 11.00’de Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyecekleri Filistin’e Destek Buluşması’na tüm vatandaşları davet eden İHH Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk da “Filistinli kardeşlerimize destek olmak için dualarını ilk günden beri eksik etmeyen Çerkezköylü hemşerilerimizi kermesimize bekliyoruz. 

Filistinli çocukların gözyaşını 1 saniyeliğine bile olsa silip, onlarda tebessüm ettirmek adına böyle bir kermes organize ettik” dedi. 

Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *