[ad_1]

 

Çerkezköy TSO Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 16.00’da yapılan toplantı, yoklama ile başladı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eylül ayı gelir gider raporu meclise sunuldu.

 

EYLÜL AYI GELİRİ 1 MİLYON 61 BİN 508 TL

 

Eylül ayı gelirinin 1 milyon 61 bin 508,62 TL, Eylül ayı giderinin 1 milyon 401 bin 482,18 TL, kasa mevcudunun 2 bin 800 TL, banka mevcudunun 10 milyon 893 bin 361,27 TL olduğu ifade edildi. Eylül ayı gelir gideri ve mizanın ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Daha sonra Çerkezköy Endüstriyel Fuarı hakkında sunum yapıldı. 

13-15 Eylül tarihlerinde yapılan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na 111 firma ile 14 kurumun katıldığı, fuarı 10 binin üzerinde ziyaretçinin takip ettiği, fuarın memnuniyet oranının ise yüzde 75 olduğu kaydedildi. Geçtiğimiz dönemde memnuniyetin yüzde 74 olduğu ve memnuniyet oranının da artış gösterdiği kaydedildi.

 

“BURS VERİLEN ÖĞRENCİ SAYISI 150’YE ÇIKARILSIN”

 

Fuarın değerlendirilmesinin ardından Genel Sekreter Vekili Seçkin Bayraktar, Ekim ayı faaliyetleri hakkında meclise bilgi verildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında Genel Sekreter Vekili Seçkin Bayraktar tarafından bir önceki toplantıda talep edilen ve 125 öğrenciye verilen burs miktarlarıyla ilgili Meclis Üyelerine bilgi verildi. 

Meclis üyesi Aydın Özrek, burs verilen öğrenci sayısını 150’ye çıkarılması talebinde bulunurken, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin de yeni dönemde bu sayıyı artıracaklarını ifade etti.

 

“GİTTİĞİMİZ YERLERDE ANLATIYORUZ”

 

Dilek ve temenniler kısmında konuşan Meclis Üyesi gazeteci Şaban Kardeş de “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy’ün il olması konusunda ne tür çalışmalar yapıyor? Sizlerden açıklama yapmanızı talep ediyorum” diyerek, geçtiğimiz aylarda başlattığı ‘Çerkezköy İl Olmalı Çünkü’ programına Ahmet Çetin’i davet etti. 

Çetin de “Tek başıma olmamakla birlikte bölgedeki oda başkanlarımızla birlikte projeler üretip, il olma noktasını gittiğimiz yerlerde anlatıyoruz. Birlikte bölgemiz için hareket ederek en son noktaya kadar gittik ve gitmeye de devam edeceğiz. Son günlerde 100 il konusunun biraz önü kesilmektedir. 

82’inci il olmak için çalışmalarımızı ve istişarelerimizi de ilgili makamlarla yapıyoruz. Bu davetinizi de gecikmiş olarak kabul ediyorum. Bu programın her hafta yapılmasını da talep ediyorum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY İL OLURSA TEKİRDAĞ İÇİN ÇOK İYİ OLUR”

 

Çerkezköy TSO eski Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın programının ardından kendisini programa davet edeceğini ifade eden Kardeş, “Sizden sonra da siyasilerimizi ve STK’larımızı davet edeceğiz. İl olma konusunu gündemden hiç düşürmeyelim. İl olmak için yeter ki samimiyet ve arzu ile isteyelim. 

Çerkezköy, Çorlu’ya bağlanırsa bir şey olmaz. Ama Çerkezköy il olursa Tekirdağ için çok iyi olur. Çerkezköy’ün il olması her noktasıyla sanayicilerimize değer katacaktır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *