[ad_1]

 

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere önceki gün Tekirdağ’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Süleymanpaşa Rumeli İskelesi’nde yer alan Kadın Kooperatifi Satış Yerlerini de ziyaret ederek, üreten kadınlar ile bir araya geldi. Göktaş, kooperatifler hakkında bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi ziyarette bulunmak üzere önceki gün Tekirdağ’a geldi. İlk olarak Tekirdağ Valiliği ve Süleymanpaşa Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Göktaş, daha sonra AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nda partililer ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, “Tekirdağ gelini” olduğu için kente yabancı olmadığını belirtti.

“BİRTAKIM GİRİŞİMLERİMİZ OLDU”

 

Gazze’de yaşananları yakından takip ettiklerini belirten Bakan Göktaş, “Türkiye, Filistin halkının yanında. Filistin, Gazze bombalanıyor ve bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem Filistin’e destek oluyor hem de acılarını paylaşmaya yönelik çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi 3 günlük yas ilan edildi. 

Oradaki yaralı çocukları ve kurumlardaki çocukları alıp Türkiye’de tedavi etme yönünde saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde birtakım girişimlerimiz oldu. Bizler, Türkiye olarak bu zorlu süreçte Filistin’in yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. İnsani yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“21 YIL ÖNCE NEREDEYDİK BUGÜN NEREDEYİZ”

Bakan Göktaş, Türkiye’nin 21 yılda öncesiyle kıyaslanmayacak yere geldiğini de kaydederek, “Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, çocuklarıyla, şehit ve gazi yakınlarıyla 21 yıl önce neredeydik, bugün neredeyiz? 21 yıl önce insanlar engellisini evde saklardı. Artık Gündüz Yaşam Merkezlerinde sosyalleşmelerine yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Gündüz Bakım Merkezlerimiz çoğaldıkça veya kuruluşlarımız çoğaldıkça annelerimiz rahat etmeye ve feraha ermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

“59 BİNDEN FAZLA HANEYE ULAŞTIK”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Tekirdağ’daki çalışmalarına da değinen Bakan Göktaş, Tekirdağ’a hizmetlerinin süreceğini belirterek, “Tekirdağ’da 6 sosyal hizmet merkezimiz var. ASDEP kapsamında 46 meslek elemanı ile 2017 yılından bu yana 59 binden fazla haneye ulaştık. Bizim ayrıca 2 çocuk evi sitemizde 135 çocuğumuz var. 

İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi’nde de 21 çocuğumuza hizmet veriyoruz” dedi. Tekirdağ’da koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuklar için 2012 yılından itibaren bugüne kadar toplam 28 milyon lira kaynak aktardıklarını açıklayan Bakan Göktaş, “Bakanlığımıza bağlı 3 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 181 yaşlı bireyimize hizmet veriyoruz.

Hizmetlerimizin en yakın şahitleri sizlersiniz. Hepsini saymaya vaktimiz yetmiyor. Bu hizmetleri birlikte yaptık. Bu millet için yaptık. Tekirdağ’ımız için yaptık. İnşallah çok daha fazlasını da yapacağız” dedi.

KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLGİ ALDI 

Daha sonra Süleymanpaşa Rumeli İskelesi’nde yer alan Kadın Kooperatifi Satış Yerlerine giden Bakan Göktaş, üreten kadınlar ile bir araya geldi. Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi, Paşa 59 Küçük Sanat Kooperatifi, Trakyam Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Süleymanpaşa Kadın Emeği Kooperatifi’ni gezen Bakan Göktaş, kooperatifler hakkında bilgi aldı. Ardından Bakan Göktaş, Rumeli İskelesi’nde kafede oturan vatandaşlarla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

ŞEHİDİMİZİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Bakanı Göktaş, daha sonra 2020 yılında Sakarya’da şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz’ün ailesini ziyaret etti. Şehidimizin ailesi ile bir süre görüşerek hal ve hatırını soran Bakan Göktaş, “Vatanımızı ve milletimizi kendi canlarından aziz tutan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun” dedi. 

Bakan Göktaş, şehidimizin ailesine Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Göktaş’a ziyaretinde Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, eşi Nurdan Soytürk ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül eşlik etti.  

TALEP VE SIKINTILARINI DİNLEDİ 

 

Vali Recep Soytürk’ün eşi Nurdan Soytürk ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ile birlikte, 1 kız 1 erkek evladı ile birlikte yaşayan Roman vatandaşı Duygu Kuşlaroğlu’nu da ziyaret eden Bakan Göktaş, Kuşlaroğlu ile bir süre sohbet ederek, talep ve sıkıntılarını dinledi. Taleplerinin yerine getirilmesi için talimat verdi.

TOPLANTI YAPILDI 

 

Daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başkanlığında, Vali Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş ve Çiğdem Koncagül’ün katılımıyla ‘Çalışma Arkadaşlarımızla Buluşma Toplantısı’ düzenlendi. 

Hürriyet Çocuk Evleri Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli ile istişarelerde bulunuldu. Sahada görev yapan meslek elemanlarının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Ardından Bakan Göktaş, Vali Soytürk ve Milletvekilleri, Zübeyde Hanım Çocuk Evleri Sitesi’nde çocuklarla bir araya geldi.

Haber / Buse AKIN

 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *