[ad_1]

Çerkezköy Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda dün saat 11.30’da açılan, 4. sınıf öğrencilerinin, öğretmenleri Öznur Eken, Sevil Sanlı, Damla Taşdemir, Meltem Kabaklar ve Mehmet Kalem ile birlikte hazırladığı Milli Değerler Sergisi’nde en nadide eşyalar yer aldı. 

Eskiden kullanılan bakır tencere ve güğümler, radyolar, teypler, 150-200 yıllık göynek, gaz lambaları, el işi seccade, vazolar, şerbetlik, çaydanlıklar, 200 yıllık ütü, el işi yazmalar, tülbentler, araba televizyonu, kilimler, lifler, duvar halıları, bindallı, 40 yama ve 1990’lı yıllarda okulda da kullanılan eski model daktilo beğeniye sunuldu. 

Sergide Osmanlı döneminde kullanılan eşyalar da beğeniye sunuldu. 

ÖĞRENCİLER İKRAMLARDA BULUNULDU 

 

Sergiyi ziyaret eden öğrenciler gül suyu, lokum ve şerbet ikram edildi. 4/D Sınıf Öğretmeni Sevil Sanlı, “Sosyal Bilgiler dersinde Milli Kültür Ögelerimiz ile ilgili bir konumuz var. 

Dolayısıyla çocuklarımıza tam anlamıyla milli kültür ögelerimizi anlatmak, geçmişten bugüne atalarımızın kullandığı eşyaları, giydiği kıyafetleri, yemek yaparken kullandıkları kap kacakları öğretmek ve göstermek için böyle bir sergi hazırladık. 

Sergimiz 4. sınıf öğrencilerimize yönelik ancak diğer sınıflardan öğrencilerimiz ve velilerimiz de sergimizi ziyaret ederek, geçmişten günümüze kullanılan eşyaları görüyor. Geçmişlerini bilsinler ki geleceğe yön verebilsinler” ifadelerini kullandı. 

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ 

 

Okul Müdürü Yalçın Memiş de “Öğrencilerimizin milli değerlerimizi öğrenmelerini, eskiden kullandığımız eşyaları bilmelerini istedik. Bu yüzden Milli Değerler Sergimizi düzenledik. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz sergimizi önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz. 

Sergide öğrencilerimizin evlerinden getirdiği eşyaların yanı sıra okulumuzda bulunan tarihi eşyalar da yer alıyor. Serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyorum” dedi.

 

 
Haber / Buse AKIN 
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *