[ad_1]

İpsala Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı alanda yapılan basın açıklamasına Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, oda ve borsa başkanları, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

“MÜTHİŞ BİR HEYECAN VAR” 

 

Edirne Valisi Yunus Sezer, programda yaptığı konuşmada, “Geldiğimiz noktada son 2 ay içerisinde Süloğlu’nda bulunan Organize Sanayi Bölgemizi yaklaşık bin 500 metrekare genişlettik. İmar planları onaylandı. Orada da adeta yeni Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz, çok yakın bir süre içerisinde altyapıya başlayacağız. 

Bugün İpsala’dayız. İpsala’da da Organize Sanayi Bölgesi kurma süreci çok hızlı ilerliyor. Burada da altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacak. Önümüzdeki 1 ay içerisinde inşallah buranın da temelini atacağız. Üçüncü bir konu da Keşan. Keşan’da da müthiş bir heyecan var. Yanlış hatırlamıyorsam orada da 96 parsellik bir alanımız var. 

Genişleme alanı ile beraber büyük bir potansiyeli barındırıyor. Önümüzdeki hafta benzer bir programı da Keşan’da yapmayı temenni ediyoruz çünkü orada da süreçleri tamamladık ve işin sonuna geldik. Dördüncü aşamamız da Uzunköprü. Uzunköprü’de de inşallah ilimizdeki 4’üncü organize sanayi bölgemizi kuracağız” ifadelerini kullandı. 

“TARIMA DAYALI SANAYİYE ÖNCELİK VERECEĞİZ”

 

Edirne’nin tarım şehri olduğunu vurgulayan Vali Sezer, “Tarıma dayalı sanayiye öncelik vereceğiz. Bu konuda yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz bizim önceliğimiz olacak ki şu anda İpsala’da süreç bu şekilde devam ediyor. Yeşil Sanayi dediğimiz, çevreye duyarlı sanayi dediğimiz sanayi tesislerinin burada kurulmaları için çabalayacağız. 

Bundan emin olabilirsiniz. Buraya gelecek olan bütün sanayi kuruluşları, çevreye duyarlı olacaklar ve çevreyi kirletmeyecekler. Buna göre bir yapılanmaya gidiyoruz. Sadece İpsala’da değil Keşan’da ve Uzunköprü’de de bunu öncelikleyeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi. 

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *