[ad_1]

 

Dünya Gazeteciler Günü’nde Çerkezköy’deki basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, “Gazetecilerimiz, kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler” dedi. 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Cumartesi günü saat 10.30’da Çerkezköy Gönlübol Lokantası’nda düzenlenen kahvaltı programında Çerkezköy’de faaliyet gösteren gazeteciler ile bir araya geldi. 

“HALA DEVAM EDEN BİR ZULÜM VAR”

Programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, “Öncelikle Dünya Gazeteciler Gününüz hayırlı uğurlu olsun. Bizleri kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Filistin’e yapılan ve hala devam eden bir zulüm var. Bu zulmün durmasını bir kere daha belirtmek istiyorum. 

Orada zulüm altında olan kardeşlerimize vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İsrail ve yandaşçılarının yaptığı bu saldırıları şiddetle kınayarak, bir an önce durmasını temenni ediyorum. Dünya Gazeteciler Gününüzü de tekrardan kutlayarak, barış içerisinde bir dünya da kutlamayı temenni ediyorum” diye konuştu.

“ULVİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORLAR” 

 

Demokrasinin temel yapı taşlarından birisi olan basının, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu ifade eden Azbay, “Basın, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemektedir. Gazetecilerimiz, kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler. 

Tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken bir taraftan da kamuoyu oluşturulması ve bilgilendirilmesi gibi ulvi bir görevi de yerine getirmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizde ve ülkemizde görev yapan tüm gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşunda fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımıza paylaşma yolunda emek harcayan şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan gazetecilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.  

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *