[ad_1]

 

Sahil Dolgu Alanında bulunan Tekirağaç Cafe’de düzenlenen kahvaltı programında kadın çiftçilerle bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçe geneli ve çevre illerden gelen kadın çiftçilerin talep ve önerilerini dinledi. Kadın çiftçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlayarak bereketli ve bol kazançlı bir yıl temennisinde bulunan Albayrak, tarım alanında hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgiler verdi. 

“EN ÖNEMLİ ROLÜ ÜSTLENİYORLAR”

İlki 2018 yılında düzenlenen etkinlikler kapsamında Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanında kurulan stantlarda Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale ilinde emek veren kadın çiftçilerin ve kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren kadın çiftçiler emeklerini sergilerken, programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Fatih Bakanoğulları, “Kırsalda kalkınma olmadan kentte kalkınma olmaz düşüncesiyle hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda kadın gücünün tarımsal üretim açısından önemini ve değerini bilmekte ve bu doğrultuda bugün şenlik havasında kutlanmaktadır. 

Gerek dünyada ve gerekse de Türkiye’de, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlarımız üstlenmektedir” dedi. 

“KADIN ÜRETİCİLER, KIRSAL KALKINMANIN DA MERKEZİNDE”

Tarımın her alanında rol alan kadın üreticilerin, kırsal kalkınmanın da merkezinde olduğunu dile getiren Bakanoğulları, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da davetimizi kabul eden Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli Kırsal mahallerimizdeki 147 kadın üreticilerimize, Üreten Kadın Kooperatiflerinin üyelerine katılımları ile bu güzel güne anlam katmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum. 

Emekleriyle tarım ekosistemini ayakta tutan, yuvası için vatanı için çalışan, elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, emeğini üretime geçiren, emekleriyle toprağı yoğuran, üretimin her aşamasında aktif olarak durmadan çalışan, tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan , hayatın her alanında olduğu gibi tarımsal üretimde de en önde olan kadın çiftçilerimizin, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK KADIN ÇİFTÇİLERİN YANINDAYIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal da Dünya Kadın Çiftçiler Günü Şenliği’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediklerini ifade ederek, “Hayatın her alanında var olan güçlü kadınlar, emek ve özveriyle tarım sektöründe de kendilerini göstermektedir. Kırsal kesimde ağır bir iş yükü olan kadınların üstün gayret ve fedakârlığı her türlü takdirin üzerindedir” dedi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadın çiftçilerin yanında olduklarını söyleyen Ünsal, “Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projemiz kapsamında pek çok çalışma yaptık. Sizlerin emeğini kazanca dönüştürmek için çeşitli etkinlik ve organizasyonlarımızda Yöresel Ürünler Pazarı kuruyoruz. Bunu bir adım ileriye taşıyarak Dünya Kadınlar Çiftçiler Günü Şenliği düzendik ve geleneksel hale getirdik. 

Yaşadığımız şehirlerin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan siz değerli üreticilerimize desteğimiz ve hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Bülent Gülçubuk’un “Gıdanın ve Yaşamın Gelecek Güvencesi: Kırsalın Kadınları” konulu konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Bando Ekibi konser verdi. Kadın çiftçilerin bin bir emekle ürettiği ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, düzenlenen çocuk etkinlikleriyle minikler eğlenceli dakikalar geçirdi. 

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *