[ad_1]

 

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Alimi Sinan Boztepe “Filistin’de bir İsrail toprağı olmadığını vurgulayan Sinan Boztepe, “İsrail diye bir ülke tanımıyoruz. Cuma hürmetine duacıyız ki Allah Filistin’deki direniş cephesine tez zamanda bir zafer nasip eylesin” dedi.

İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara bir tepki de Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı cemaatinden geldi. Cuma namazı sonra dergahın önüne serdikleri İsrail Bayrağı’nı çiğnedi.

“FİLİSTİN DİRENİŞİ İSRAİL’E KARŞI BİR İSYAN ATEŞİ YAKTI”

Açıklama yapan Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Alimi Sinan Boztepe, “Bugün biz Müslümanlar için değerli bir gün. Çünkü Cuma günündeyiz. 7 Ekim Cuma günü Filistin’de bıçak kemiğe dayanmıştı. Filistin direnişi İsrail’e karşı bir isyan ateşi yaktı. Biz Müslümanlar bu ateşe duyarsız kalamazdık. 21. Yüzyılda dünyanın gözleri önünde Avrupalıların iki yüzlülüklerini bir kez daha görmüş olduk. 

Dünyanın gözü önünde 10 milyonluk İsrail Siyonist nüfusu 2 milyonluk Gazze şehrini abluka altına almış durumda. Günlerdir insanlığın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı Siyonist zulmü altında inlemektedirler. Boztepe, “Bizler de Trakya’nın bir ucu Çerkezköy’de Filistin’deki din kardeşlerimizle ortak hareket edebilme adına siyonizme karşı bir eylem yapmak istedik. 

Cuma namazında İsrail’in paçavrasını ayaklarımızın altına serdik. Bu bir bayrak değil. Bazıları belki ‘bu bir devlet bayrağı’ edebiyatı üzerinden gideceklerdir. Asla İsrail’inki bir bayrak değil. 40 yıldır Güneydoğu coğrafyamızda biz Amerika’nın kurduğu PKK terör örgütü ile mücadele ediyoruz ve PKK’nın da sözde bir paçavradan bayrağı var. 

 

 

Nasıl ki bizim için PKK’nın paçavrası yok hükmündeyse İsrail’in de paçavrası bizim için yok hükmündedir. Filistin’de bir İsrail toprağı yok. İsrail diye bir ülke tanımıyoruz. Cuma hürmetine duacıyız ki Allah Filistin’deki direniş cephesine tez zamanda bir zafer nasip eylesin. 

Batı bütün gücüyle İsrail’e kol kanat germiş gemi, silah gönderirken Avrupa devletlerinden bedava uçaklarla Siyonist askerler taşınırken Müslümanlar bu noktada duyarsız kalmaktadırlar. En azından biz bu eylemimizle bu savaşa duyarsız kalmadığımızı göstermiş olduk Allah safımızı Müslümanlardan yana kılsın, Allah Filistinlilere zafer nasip eylesin” dedi. 

Haber / İrem BANÇO

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *