[ad_1]

 

Trakya Bölgesi’nde üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda, 2 milyonu aşkın kişiye elektrik dağıtım hizmeti sunan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) hem hijyenik hem dayanıklı materyalleri sayesinde, uzun süre kullanıma uygun çelik termoslar ve su sebilleri ile pet şişe kullanımını kaldırarak “plastiği azalt yaşamını çoğalt” dönemini başlattı.

 

2022 yılında doğa ve çevre korumanın önemine dikkat çekmek hedefiyle İş Dünyası Plastik Girişimi’ne (İPG) imza atan ilk elektrik dağıtım firması olan TREDAŞ sürdürülebilir bir gelecek için imzalanan bu protokol kapsamında plastik azaltımı konusunda taahhütlerde bulundu.

PLASTİKLERİN 1,8 TON AZALTILMASI KONUSUNDA TAAHHÜT VERDİ

İPG protokolü ile sektörel asgari gerekliliklerini tespit ederek plastik ayak izini hesaplatarak bunun sonucunda İPG’ye, 2023 yılı için plastiklerin 1,8 ton azaltılması konusunda taahhüt veren TREDAŞ, gündelik bireysel atık miktarını minimum seviyeye indirmek üzere yeni bir adım daha attı.  

 

TREDAŞ hem hijyenik hem dayanıklı materyalleri sayesinde uzun süre kullanıma uygun çelik termoslar ve su sebilleri ile pet şişe kullanımını kaldırdı. Böylece günlük olarak tüketilen pet şişelerin yarattığı plastik atık fazlalığına son verirken aynı zamanda uzun ömürlü termoslarla kullanım kolaylığı sağlayabileceği ifade edildi. 

Haber / Menşure KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *