[ad_1]

 

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde, Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından mali işlemleri yürütülen ‘Âtıl Seraların Üretime Kazandırılması Projesi’ kapsamında; Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde sera örtü naylonu temin töreni yapıldı. 

Törene; İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, İl Genel Meclis Üyeleri, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe müdürleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

“SERACILIK İYİ BİR YERE GELECEK”

Açılış konuşmasını yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Müzıkacı, “Ülkemiz sera bakımından dünyada dördüncü, Avrupa’da ise İspanya’nın ardında ikinci sırada yer alıyor. İlimizde de sera yatırımları günden güne artıyor. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kapanış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ise; “İlimizde sera faaliyetleri gelişim aşamasında. Bakanlığımızın verdiği destek ve İl Müdürlüğümüzün sağladığı teknik hizmetle, seracılık iyi bir yere gelecek. Çalışmalarımızın kısa vadede meyvelerini alacağımızı düşünüyorum. 

Burada yaptığımız törenle, sera için farkındalık oluşturmak, bizim bu işe verdiğimiz önemin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu törene katılım yapan herkese teşekkürlerimi sunar, üreticilerimize hayırlı bir üretim sezonu geçirmelerini dilerim” dedi. Tören, üreticilere sera örtü naylonu teminiyle son buldu. ​

Haber / Buse AKIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *