[ad_1]

 

Akalın, “Soydaşlarımıza Yunanistan hükümeti tarafından insan hakları ihlalleri ve Türk toplumuna yönelik nefret söylemleri devam ediyor” dedi.

Prof. Dr. Akalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 yılında Yunanistan’a gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatarak, “Şimdi bu sorulara cevap bekliyorum. 2017 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Lozan hükümleri doğrultusunda Baş müftü seçiminin yapılması için ne gibi somut bir girişimde bulunmuştur? Batı Trakya’daki Ilıca Köyü’nde bir kişinin camiye girip Kur’an-ı Kerimleri yırtmasına neden daha sessiz kalınmıştır? Soydaşlarımızın Batı Trakya’da dinimizi özgürce yaşamasına müdahale eden Yunanistan’a gerekli yaptırımları uygulayacak adımları atmaktan neden uzak durulmuştur?” ifadelerini kullandı. 

“ÜLKEMİZİN BU KONULARA KARŞI TUTUMU NEDİR?”

Batı Trakya Türklerinin Yunanistan hükümeti tarafından haklarının ihlal edildiğini belirten Akalın, şöyle konuştu: “Soydaşlarımıza Yunanistan hükümeti tarafından insan hakları ihlalleri ve Türk toplumuna yönelik nefret söylemleri devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl Batı Trakya’da yayın yapan yerel bir kanala telefonla bağlanan bir Yunanlı, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’i ölümle tehdit etmiş ve hedef göstermiştir. 

Programın sunucusu ise hiçbir müdahalede bulunmadan, adeta bu tehdidi onaylarcasına, konuşmacıyı hattan aldırmamıştır. Geçtiğimiz günlerde ise Yunanistan’da 25 Haziran’daki genel seçimler sürecinde Miçotakis’in partisinden bazı isimler, art arda Batı Trakya’daki Türk azınlığı hedef almışlardır. Yunan Dışişleri eski Bakanlarından Dora Bakoyanni, Batı Trakya’yı ziyareti sırasında, kendilerine oy verilmemesi durumunda bölge halkına yardımı keseceklerini söylemiştir. 

Son olarak partinin sözcüsü kendi adaylarına oy vermeyenlerin Yunan vatandaşlık haklarına sahip olamayacaklarını söyleme cüretinde dahi bulunmuştur. Ülkemizin dış politikada bu konulara karşı tutumu nedir veya nasıl olacaktır? Bu bağlamda öncelikli olarak Batı Trakya Türklerinin Türk kimliği, eğitim, vatandaşlık, müftülük ve göç sorunları çözüme ulaştırabilecek somut adımlar atılacak mıdır?” 

Haber / Erdal AYDIN 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *