[ad_1]

2424’te yapılacak olan mahalleli idareleri seçimleriyle ilgili konuşan İlçe Başkanı Fatih Berber, “Cumhur İttifakı olarak tüm kadrolarımızla yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Seçimlerin ardından Cumhur İttifakı’nın iktidarıyla Çerkezköy’e hizmet etmeye başlayacağız” dedi. 

BAŞKAN AKAY’I DA ELEŞTİRDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da eleştiren Berber, “31 Mart 2014 yerel seçimlerinden bugüne kadar Çerkezköy’ü yönettiğini zanneden sayın Vahap Akay, bütçenin yetmediğini ileri sürerek sanki çok büyük projesi varmış gibi sürekli bütçe artırımına gitti.  Her seçim döneminde Çerkezköy bütçesinin büyüklüğünden bahsedip 9 buçuk yılda vatandaşa sunduğu projelerin sadece yüzde 30 ya da yüzde 40’ını yapabildi. 

Yetmedi! Belediye meclisinden ihtiyaç hasıl olursa diye aldığınız yetkiyle arsa, dükkan, daireleri ne hasıl oldu da sattı? Hala da satmaya devam ediyor. Yerel seçimlere 6 ay kala bu neyin aceleciliği? Yangından mal kaçırır gibi. Arsa, dükkan, daire satarak yoldan geçen Osman Ağa da belediyeyi yönetir” diye konuştu. 

“ÇERKEZKÖY ÇOK DA UMRUNUZDA DEĞİL”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy trafiğini eskisinden daha kötü duruma soktuğunu savunan İlçe Başkanı Fatih Berber, “Her seçim büyük proje olarak karşımıza çıkardığınız kapalı otopark, fiyaskoyla sonuçlandı. Belediyecilik anlayışınız sıfırın altında, eksilere düştü. 

Hadi son sistem yapamadınız, 10 yılda trafiği rahatlatmak için kaç tane otopark yaptınız? Çerkezköy’de göremedik, Aklınız fikriniz büyükşehirde Çerkezköy çok da umurunuzda değil” diye konuştu. 

“İŞTİRAK PROJELERİNİZİ ÇOĞALTIP BELEDİYEYE GELİR ELDE EDEBİLİRDİNİZ”

Çerkezköy’deki su sorununa da değinen Berber, “Emeğin kenti Çerkezköy meydanına çıkardığınız asbest boruları sergilerken Çerkezköy’ün bir daha kirli su sorunu olmayacağını söylerken iyiydiniz. Aradan çok geçmedi musluklardan çamurlu su akıyor ama umurunuzda değil. Her yağmur yağdığından yollar, caddeler ve rögarlardan taşan su birikintileriyle mücadele eden Çerkezköy halkı var ama umurunuzda değil. 

Çocuk parkları güzel ama parkların güvenliği, aydınlatılması, aletlerin korunması ve bakımı yapılmıyor. Arsa, daire, dükkan satmadan da iştirak projelerinizi çoğaltıp belediyeye gelir elde edebilirdiniz. Emeğin kenti Çerkezköy’e 2 tane iştirak şirketi az, üzerinde çalışılması lazım” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100’üncü yılda 100 yeni il projesini de anımsatan Berber, Çerkezköy’ü il yapmak için çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde projenin tam anlamıyla tamamlanmasının ardından geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapılacağını ifade etti. 

Haber / Buse AKIN
 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *