[ad_1]

 

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’den Ardahan’a, Hatay’dan Sinop’a ülkemizin 7 bölgesinde 81 vilayetinde 85 milyon ile beraber, az önce tüm bandoların birlikte çaldığı İstiklal Marşı’mız gibi tek ses, tek nefes, tek yürek olmak istiyoruz” dedi.
Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin açılış törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ciğerci esnafı, yurtiçi ve yurtdışından gelen bando ekipleri, siyasi parti temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

“ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ise festivale katılan tüm bando ekipleri tarafından çalındı. Törenin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye’nin en lezzetli ve en eğlenceli festivaline ev sahipliği yapmaktan bir kez daha onur ve gurur duyduklarını söyledi.

“DAHA MÜREFFEH VE DÜNYAYLA REKABET EDEN BİR ÜLKE BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Az önce Edirne Belediye Bandosu Süleyman Uysal yönetiminde festivale katılan tüm bandolar, gururumuz, onurumuz İstiklal Marşı’mızı ahenk içerisinde birlikte çaldıklarına şahit oldunuz. Gerçekten kusursuz bir seslendirmeydi, kusursuz bir birliktelikti. İşte ülkemizde görmeye çalıştığımız, oluşturmaya çalıştığımız birlik bu.

Edirne’den Ardahan’a, Hatay’dan Sinop’a ülkemizin 7 bölgesinde 81 vilayetinde 85 milyon ile beraber, az önce tüm bandoların birlikte çaldığı İstiklal Marşı’mız gibi tek ses, tek nefes, tek yürek olmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet çatısı altında, bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar Cumhuriyeti’mizi payidar kılmak istiyoruz. 

Evlatlarımıza daha güzel daha özgür, daha müreffeh ve dünyayla rekabet eden bir ülke bırakmak istiyoruz. Bütün mücadelemiz, bütün çabamız bu” dedi.

“HÜNERLİ ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN”

 

Cumhuriyet’in yıkılmaz ve sarsılmaz batı kalesi Edirne’de her gün daha da güzel projelere imza attıklarını belirten Gürkan, “Edirne’nin tanıtımında önemli rol oynayan festivallerimizden biri, bugün bir kez daha Edirnelilerle ve Türk Milleti ile buluşuyor. Bu festivalimize destek veren bandolarımıza, bandocularımıza çok teşekkür ediyoruz. 

Bandolarını buraya kadar, Edirne’ye kadar gönderen tüm Belediye Başkanlarına, Edirne halkına adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve elbette o Edirne efsanesini yaratan değerli ustalarımıza, ciğer ustalarımıza da minnetlerimizi sunuyoruz. 

Çünkü Edirne’nin tanıtımında çok önemli, yeri doldurulamayacak bir iş yapıyorlar. Sağ olunuz, var olunuz. O hünerli elleriniz hiç dert görmesin” diye konuştu.

“İSMİ, SINIRLARI AŞAN BİR ŞEHİR”

 

Edirne’deki turizm çalışmaları hakkında da bilgi veren Gürkan, “Edirne, isminin sınırları aşan bir şehir. Bunun önemini, değerinin, herkese anlatmaya devam edeceğiz. 2014 yılında 2 Milyon olan turist sayımızı tüm Edirnelilerin ortak paydasıyla, çalışmasıyla 9 yılda nasıl 6 milyona çıkarmışsak, önümüzdeki 5 yılda 10 milyona çıkarma gayreti ve azmi içerisinde olacağız.

Edirne’yi seviyoruz. Edirne’ye aşkla hizmet etmeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz” dedi. Festival kapsamında sözü ve bestesi Beyazıt Sansı’ya ait olan Tava Ciğer Marşı’nı ise merhum bestekarın oğlu Seven Sansı seslendirdi. 

TARİHİ MERİÇ KÖPRÜSÜ ÖNÜNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin ikinci gününde de yurtiçi ve yurtdışından katılan bando ekipleri Tarihi Meriç Köprüsü önünde renkli görüntülere sahne oldu. Bando ekipleri; tarihi Meriç Köprüsü’nden geçit yaparken, bu esnada köprü üzerinde renk cümbüşü yaşandı. 

2018 yılında yapılan rekor denemesiyle ‘Dünyanın en büyük ciğer tavası’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dev Tava önünde devam törenlere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ciğerci ustaları, yurt içinden ve dışından gelen bando ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

SADECE EDİRNE’YE ÖZGÜ GELENEKSEL BİR LEZZET

 

Burada bir konuşma gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Gürkan, “Osmanlı’dan günümüze gelen Edirne Tava Ciğeri bütün dünyada, 8 milyon insanın yaşadığı bu koskoca dünyada, sadece ve sadece şehrimize, Edirne’mize özgü geleneksel bir lezzet. 

Değerli ustalarımız o hünerli parmaklarıyla, o becerikli elleriyle, daha önceki kuşaklardan aldıkları bu sanatı, bu zanaatı Edirne’nin bir markası, tüm dünyanın lezzeti yapmayı başardılar. Kendileriyle bu anlamda gurur duyuyoruz. Edirne Belediyesi olarak kuşkusuz, ustalarımızın bu muhteşem çabalarını, görmezden gelemezdik. 

Birlikte 11 yıldan bu yana, Geleneksel Ciğer Festivalini kutlayıp, bu marka ürünümüzü de tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.

2018 YILINDA GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİ

 

Tava Ciğerin sembolü olan Dev Tava’nın 2018 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini belirten Gürkan, “Ciğerci ustalarımızla birlikte tüm dünyada ‘Tava’ dediğinizde akla Edirne’nin gelmesini sağladık. Bu tavada her gün yüzlerce turist, bazen binlerce turist gelip, hatıra fotoğrafı çektirerek, yine Edirne’nin bütün dünyada tanıtılmasını, bilinmesini sağlıyorlar” diye konuştu. 

Edirne Marka değerini tüm dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunan tüm ciğer ustalarına teşekkür eden Gürkan, “Edirne’ye sevgi ile aşkla, hizmet etmeye gayret ettik. Yine tüm çalışma arkadaşlarımla beraber, Edirne’deki tüm ciğerci esnafımızla, ustalarımızla beraber önümüzdeki süreçte de bu aşkımız, bu sevdamız, bu hizmet çabamız devam edecek. 

11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’miz hayırlı olsun” dedi. Daha sonra festivale katılan bando ekipleri Dev Tava’nın önünde mini konserler verdi.

Haber / İrem BANÇO
 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir