[ad_1]

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörü kaynağında kurutma’ stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, pkk’sından fetö’süne, deaş’ından marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız” dedi. 

AK Parti 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ne katılacak olan partililer için Tekirdağ ve ilçelerinden araçlar kaldırıldı. Kongreye; Tekirdağ’dan Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Köşdere, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Kapaklı İlçe eski Başkanı Recep Biyik, Süleymanpaşa İlçe eski Başkanı Sezayi Çetin ve partililer katıldı. 

49 YENİ İSİM LİSTEYE GİRDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) değişiklikler yaptı. 75 asil ve 35 yedek üyeden oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda 49 yeni isim listeye girdi. Yenilenen MKYK’da geçen döneme göre daha az sayıda milletvekiline yer verilirken, listedeki hukukçu sayısı 19’a çıkarıldı. Ekonominin önde gelen isimleri Nihat Zeybekçi, Erkan Güral, Fahrettin Yahşi, Fevzi Polat, Hasan Sert de yeni dönemde yer alan isimler oldu.

MKYK ÜYELERİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongrede yeni asıl MKYK üyeleri şu isimlerden oluştu: “Adnan Günnar, Ahmet Arslan, Ahmet Bilal Kıymaz, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Mücahit Arınç, Ali Demirel, Ali İhsan Yavuz, Ali Karakaş, Atakan Yılmaz, Ayşe Nevin Sert, Aziz Babuşcu, Belgin Uygur, Betül Altınsoy, Cem Duran Uzun, Cemal Donat, Çiğdem Karaaslan, Dilek Yıldız Büyükdağ, Efkan Ala, Emir Yasin Kekeç, Emre Ete, Erdoğan Özegen, Erkan Güral, Erkan Kandemir, Eyüp Gökhan Özekin, Fahrettin Yahşi, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Fevzi Polat, Hamza Dağ, Hasan Basri Yalçın, Hasan Sert, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hayati İnanç, Hayati Yazıcı, Hülya Terzioğlu, İbrahim Halil Yıldız, İlyas Şeker, Kuddusi Müftüoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mahir Ünal, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Şükrü Erdinç, Mehmet Umut Tuncer, Melek Şimşek, Menderes Mehmet Tevfik Türel, Metin Tarhan, Muhammed Ali Kaldırım, Mustafa Elitaş, Mustafa Sever, Mustafa Şen, Nihat Zeybekci, Orhan Karasayar, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer Faruk Besli, Ömer İleri, Ömer Serdar, Önder Matlı, Remzi Albasan, Reşide Yüksel, Sena İpşirli, Serdar Kılıç, Serpil Kavrak, Sevan Sıvacıoğlu, Sevilay Tuncer, Sibel Betül Birer, Sümeyye Bozkurt, Şebnem Koçakelçi Elgörmüş, Türk İslam Karakoç, Umut Arman Sonay, Vedat Demiröz, Yelda Erol Gökcan, Yusuf Ziya Yılmaz ve Zafer Sırakaya”

DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYELERİ 

 

Merkez Disiplin Kurulu asıl üyeliğine; Abbas Aydın, Abdulmecit Tarhan, Ayşe Deniz Çelik, Büşra Koyuncu, Halit Çokan, Mehmet Altay, Mehmet Hakan Yılmaz, Mehmet Sarı, Muhammet Ali Yılmaz, Nazif Barış Çiftçioğlu, Saliha Dönmez, Vahit Atalan, Salih Çetinkaya, Zahir Soğanda, Zeynep Gül seçilirken, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asıl üyeleri ise Cemal Bekle, İffet Polat ve Tülay Kaynarca oldu. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asıl üyeleri de Abdurrahman Öz, Hüseyin Özbakır, İsmail Cenk Dilberoğlu, Sebahattin Karakelle ve Serap Yahşi Yaşar oldu. 

“CÜMLE ALEME BERABER İLAN EDECEĞİZ” 

 

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde bu kararlı tutumu tekrar sergileyerek, Türkiye Yüzyılının muştusunu bir kez daha cümle aleme beraberce ilan edeceğiz. 

Yeminli İslam ve Türk düşmanlarının ne dediğine bakmadan, davamızın ve memleketimizin söz konusu olduğu her durumda, geri kalan her şeyi teferruat görerek durmadan, yorulmadan, usanmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“SİNSİ FAALİYETLERİN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ”

 

Erdoğan, güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanların refahını artırmak başta olmak üzere, millete verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini belirterek, “Cumhurla cumhuriyetin arasındaki duvarları yıktığımız gibi, cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız. 

Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacak, deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini tekrar inşa ve ihya edeceğiz. Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu, değerlerimizi yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız”

“YENİ MÜJDELER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 

“Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurunun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine rıza göstermeyeceğiz. 

‘Terörü kaynağında kurutma’ stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, pkk’sından fetö’süne, deaş’ından marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘TARAFLARI İTİDALLİ DAVRANMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

 

İsrail-Hamas gerilimiyle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü girişimin, her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak bu sabah İsrail’de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalli hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE, YENİ BİR DÖNEMİN EŞİĞİNDE”

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. 

Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin. AK Parti, kadrosuyla, teşkilatıyla, programıyla, eser ve hizmetleriyle, milletimizi hayalleriyle buluşturan siyasetiyle ülkemizi bugünlere getirdi. Şimdi Türkiye, yine Cumhur İttifakı’nın ve AK Parti’nin kılavuzluğunda yeni bir çağın, yeni bir dönemin eşiğindedir. 

Bu yeni dönemde, son 2 asırdır bize dayatılan fiziki ve zihni sınırlara teslim olmayacağız. Gönlümüze dar gelen hudutlara sıkışıp kalmayacağız. Sahibi hak olduğu için zaferinin mutlaklığına tüm kalbimizle inandığımız davamızın bayrağını hep yükselteceğiz. Bu ufku önce Türkiye Yüzyılıyla aydınlatacak, ardından hedeflediğimiz asıl yere çıkartacağız” dedi.

“HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN” 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlığın geleceğine yön veren, ruhunu şekillendiren, yolunu çizen ne varsa, hepsine de kendi değerlerimizin, kendi ülkülerimizin, kendi sevdalarımızın damgasını vuracağız. İnsanıyla, tabiatıyla, teknolojisiyle her alanda dünyanın yeni düzeninde bize sunulana tabi olarak değil, belirleyici olarak yerimizi alacağız. 

Kuruluşumuzdan bugüne 22 yıldır yaptığımız her işi, ülkemize kazandırdığımız her eser ve hizmeti, bu büyük şahlanışın girizgahı, dibacesi, besmelesi olarak görüyoruz. Ömrümüz yeterse biz, yetmezse gözlerindeki ışıltıyı, yüreklerindeki coşkuyu buradan bile görebildiğim gençlerimizin gayretiyle hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. İnşallah, bu bayrak yarışında, son 21 yılda olduğu gibi, bundan sonra da en önde hep sizler yer alacaksınız. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *