[ad_1]

Babaeski Devlet Hastanesi’nde yeni ve nitelikli alanına kavuşan Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Alınma Töreni’ne Vali Birol Ekici’nin yanı sıra AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Cemalettin Akyüz, İl Sağlık Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Çiğdem Cerit, il ve ilçe protokolü, Belediye Başkanları, siyasi parti başkanları, doktor ve sağlık personeli katıldı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

 

Vali Birol Ekici, törende yaptığı konuşmada, “İlimiz, 369 bin 343 nüfusu ile gelişen bir il. 2022 TÜİK verilerine göre ilimizde beklenen yaşam süresi kadınlarda 81.4, erkeklerde 75.4’tür. 65 yaş üstü nüfus oranı Türkiye’de yüzde 9,7 iken, ilimizde yüzde 14,9 dur. 2025 projeksiyonuna göre ilimizde 65 yaş üstü nüfusun yüzde 17,2 olması öngörülmektedir. Yine 2022 TÜİK verisine göre ilimizde 80 yaş üstü 10 bin 946 büyüğümüz mevcuttur, ömür uzadıkça kronik hastalıkların oranı da artıyor. 

Bizler ilimiz ve ülkemiz insanlarının daha sağlıklı, daha uzun ömürlü olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl içerisinde ilimizde ilk açık kalp ameliyatı yapıldı. 9 ayda ilimizde 17 adet açık kalp ameliyatı ve 526 adet kalp anjiyosu yapıldı. Pek çok ilklere ilimizde imza atıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İLK 9 AYDA 692 HASTAMIZ YARARLANDI 

Palyatif Bakım gibi hizmetleri arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Birol Ekici, “İlimiz bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi hizmet sunumu 4 hastanede toplam 51 yatak ile sürdürülüyor. 2023 yılında ilk 9 ayda palyatif bakım hizmetinden 692 hastamız yararlandı. 

Bugün törenini yaptığımız Babaeski Devlet Hastanesi bünyesinde mevcut 9 yataklı olarak hizmet verirken yeni ve nitelikli alanında hizmete devam edecek olan Palyatif Bakım Merkezi’mizin hayırlı hizmetler yapmasını diliyorum” dedi. 

HASTALARI ZİYARET ETTİLER 

 

Konuşmaların ardından Vali Birol Ekici, Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve davetliler, hastane bünyesinde mevcut bulunan Palyatif Bakım Merkezi’ni yeni ve nitelikli alanında dualarla hizmete açtı. Açılışın ardından Palyatif Bakım Merkezi’ni gezerek, tedavi gören hastaları ziyaret ettiler. 

Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Birol Ekici, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarına da kolaylıklar diledi. 

Haber / Erdal AYDIN  

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *