[ad_1]

Toplantıda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliğinin dilekçesi kapsamında Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla Kıbrıs gazileri ve eşlerine yönelik Kıbrıs gezisi düzenlenmesi konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın ardından yoklama yapıldı. Gündem maddelerinin okunması ve ek gündem maddelerinin kabul edilerek gündeme eklenmesinin ardından maddelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Pınarça Mahallesi 186 ada 16 parselde 39,49 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Mahallesi 457 ada 3 parselde 24,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısı da oy birliğiyle kabul edildi.

BOŞ KADRO DEĞİŞİKLİĞİ KONULU YAZISININ GÖRÜŞÜLDÜ 

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atatürk Mahallesi 238 ada 5 parselde 1,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atatürk Mahallesi 1341 ada 1 parselde 10,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Bahçelievler Mahallesi 1441 ada 5 parselde 2,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısı da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Atatürk Mahallesi 1342 ada 1 parselde 5,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısı da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Boş Kadro Değişikliği konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti.  Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi.

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Atatürk Mahallesi 2068 ada 42 parselde 3,20 metrekare, 43 parselde 3,20 metrekare, 44 parselde 4,12 metrekare, 45 parselde 3,20 metrekare ve 46 parselde 3,20 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin sekizinci maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Pınarça Mahallesi 144 ada 12 parsel ve 186 ada 12 parsellerin cephesi olan isimsiz yollara isim verilmesi konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Cumhuriyet Mahallesi 105 ada 21 parselde 4,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Mahallesi 807 ada 8 parselde 4,28 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Bahçelievler Mahallesi 1226 ada 15 parselde 4,00 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu yazısının görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi 2024 Yılı Performans Programı konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Daha sonra Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi 2024 Mali Yılı ve İzleyen iki yıla ait Gelir-Gider Bütçesi konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi 2024 Yılı Ücret Tarifesi konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Tarife Komisyonu’na havale edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Aktarma konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Meclis toplantısı gündeme ek olarak sunulan gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Cumhuriyet Mahallesi 451 ada 7 parsel tamamı 140 metrekare arsada bulunan 1,67 metrekare belediye hissesinin satışının yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLAN ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLECEK 

 

Atatürk Mahallesi 841 ada 20 parsel tamamı 268 metrekare arsada bulunan 10,92 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği’nin dilekçesi kapsamında Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla Kapaklı’da ikamet eden Kıbrıs gazileri ve eşlerine yönelik Kıbrıs gezisi düzenlenmesi, geziye belediyeyi temsilen Kültür İşleri Müdürlüğü personeli Hamdi Atay’ın katılması konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Daha sonra Kapaklı İlçe Müftülüğünün yazısı ile mülkiyeti Kapaklı Belediyesi’ne ait olan Cumhuriyet Mahallesi Tekcan Sokak’taki taşınmazın cami ve Kur’an Kursu olarak kullanılmak üzere İlçe Müftülüğüne tahsisi konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Kapaklı 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili ek gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. 2023 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavında Türkiye birincisi olan Kapaklı Belediyesi 6. Sınıf öğrencisi Berrin Oruç’un ödüllendirilmesi konusu da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını diledi. İkinci oturum 6 Ekim Cuma günü saat 14.30’da yapılacak.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ  

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *