[ad_1]

Doç. Dr. Yeliz Yeşil tarafından kaleme alınan ve Eğitim Yayınevi yayınlarında çıkan “Deprem ve Dezavantajlı Gruplar” adlı kitap okuyucuyla buluştu.

“LİTERATÜRDE YOKTU”

Doç. Dr. Yeliz Yeşil kitap hakkında bilgi vererek, “Bu kitap deprem, dezavantajlı gruplar, depremin etkileri ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, deprem sebebiyle dezavantajlı durumu artan veya dezavantajlı duruma düşen bireylerle (Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, göçmenler, evsizler) ilgili konuları içermektedir. 

Özellikle toplumdaki dezavantajlı bireyler depremden dolayı daha dezavantajlı duruma düşebilmektedirler. Bu kitapta depremle ilgili olarak savunmasız gruplara ilişkin sonuçlar ayrıştırılmış ve kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler, göçmenler ve evsizler şeklinde sunulmuştur. İlerideki çalışmalarımda diğer dezavantajlı gruplar da deprem açısından irdelenebilir. 

Bu çalışma deprem ve dezavantajlı grupları ele alarak ve dezavantajlı bireylere depremin etkilerini bireylerin dezavantajlı durumlarına göre ayrıştırarak literatüre bu yönde bakış açısı getirmektedir. Ayrıca literatürde daha önce “Deprem ve Dezavantajlı Gruplar” adlı bir kitap çalışması olmaması açısından da kitap önemli bir kaynaktır” dedi.

Haber / Ebru CÜNİ 

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *