[ad_1]

Edirne Belediyesi tarafından Abdurrahman Mahallesi 3. Sokak’ta 2 bin metrekarelik alana yapılan ve içerisinde oturma alanları, spor aletleri, yeni nesil çocuk oyun grupları ve güneş enerjili aydınlatmaların yer aldığı yeni çocuk parkına ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Parkı’ ismi berildi.

Yeni parka kavuşan mahalle halkı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı parka çay içmeye davet ederek, teşekkür etti. Mahalle halkının davet üzerine parka giden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocuklarla hem de mahalle halkı ile bir araya geldi. 

“SAYILARINI ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kentteki çocuk parklarının sayısını arttırmaya devam edeceklerini belirten Gürkan, “Edirne’nin 24 mahallesine de çocukların özgürce koşup oynayabileceği alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Abdurrahman Mahallesi’nin de böyle bir talepleri vardı. Arkadaşlarım yeri tespit etti. Hemen çalışmalara başlayarak, burasını mahalle halkının nefes alacağı, çocuklarımızın özgürce oyun oynayabileceği bir alan haline getirdik. 

2 bin metrekarelik bir alana sahip olan parkımızda oturma alanları, spor aletleri, yeni nesil çocuk oyun grupları ve güneş enerjili aydınlatmalar yer alıyor” dedi. 

“MAHALLE HALKIYLA BİRLİKTE KARAR VERDİK”

 

Yeni çocuk parkının ismine mahalle halkı ile birlikte karar verdiklerini belirten Gürkan, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılsın diye parkımızın ismini Cumhuriyetin 100. Yılı Parkı” koyduk. Hayırlı olsun” diye konuştu. 

Haber / Ebru CÜNİ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *