Yorucu bir günün ardından rahatlamak için kafa masajı yaptırmayı hiç düşündünüz mü? Bu muhteşem deneyim gerçekten bütünüyle rahatlamanıza ve bütün kaygılardan uzaklaşmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca kafa masajının faydaları sadece bununla bitmiyor.

Kafa masajı yaptırmak, hafızanızı güçlendirmek, migren ağrılarından kurtulmak, stresi azaltmak ve çok daha fazlası gibi birçok fayda sağlar. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu yazımızda kafa masajının faydalarını inceleyeceğiz.

Kafa Masajı Yaptırmanın Faydaları

Hafızayı Güçlendirir

Kafa masajı hafızanızı güçlendirmenin ve konsantrasyonunuzu geliştirmenin harika bir yoludur. Doğru basınç noktalarını kullanarak beyne giden kan akışını iyileştirir. Sinir sisteminize daha fazla oksijen sağlayarak hafızayı ve konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı olur.

Düzenli olarak kafa masajı yaptırmayanlar baş ve omuzlarında gerginlik hissedebilirler. Sıkılık hissi beyne giden kan akışını sınırlıyor ve hafızayı etkiliyor olabilir. İnsanlar ayrıca masajlar sayesinde “duygusal beyinlerini” çok daha iyi kontrol edebilirler. Masaj kişinin kendisine ve çevresine karşı olumlu bir tutum geliştirmesini sağlar.

Migren ağrılarında rahatlama sağlar

Migren ağrısı çeken insanlar bunun ne kadar korkunç olabileceğini bilirler. Bilmiyorsanız migren dayanılmazdır ve günlük aktivitelerinizi durdurabilir. Sırtın üst kısmı, boyun ve baştaki gerginlik nedeniyle migren ağrıları tetiklenebilir. Başınızın arkasında bir zonklama hissi hissedebilir ve ağrıyı dindirmek için hiçbir şey yapamayabilirsiniz.

Kafa masajı sırtın üst kısmında, baş ve boyunda biriken gerginliği gidermeye yardımcı olur. Kafa masajı bu bölgelerde oluşan düğümleri gevşeterek migren ataklarından kurtulmanızı sağlayabilir.

Stresi hafifletir

Hayat iniş ve çıkışlardan oluşur.  Kronik stres yıllar içinde birikebilir ve sağlığımız üzerinde kötü bir etkiye sahip olabilir. Vücudumuzdaki her organ sistemini etkiler ve optimal işleyişini engeller.

Uzun vadede kalp hastalığı, kanser, otoimmün hastalıklar ve bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi ciddi hastalıklara yol açabilir. Zayıflamış bir bağışıklık sistemiyle, bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması durumunda olacağınızdan daha fazla hastalanmaya yatkın olursunuz.

Kafa masajı kendinizi rahat hissetmenize ve vücuttaki kan dolaşımını iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Bunu yapmak vücutta laktik asit birikmesini önler ve sizi çeşitli ağrı ve sızılardan korur. 

Uykuyu İyileştirir

Stres, kötü sağlık durumu ve vücut ağrısı, geceleri sağlıklı bir uyku çekmenizi zorlaştırabilir. Çalışmalar, uyku eksikliğinin düşünmenin yavaşlamasına, dikkat süresinin azalmasına, hafızanın kötüleşmesine, zayıf veya riskli karar verme sürecine, enerji eksikliğine, ruh hali değişikliklerine ve çok daha fazlasına yol açabileceğini göstermiştir. Genel uykunuzu kafa masajı ile iyileştirmek, daha iyi bir yaşam kalitesine yol açacaktır.

Saç Uzamasını Destekler

Saçlarınızın uzaması için saç derinizin düzenli olarak beslenmesi gerekir. Saçlar kirlilikten, güneş ışığına maruz kalmaktan, tozdan ve her gün maruz kalan diğer parçacıklardan dolayı zarar görür. Çevre kirliliğinin ve günlük aktivitelerimizin saçlarımıza ne kadar zarar verebileceğini de hepimiz biliyoruz.

Geliştirilmiş kan dolaşımı, saç derinizin beslenmesini ve baş masajı için kullanılan sağlıklı yağlardan daha iyi faydalanabilmenizi sağlar. Kafa masajı yaparken kullanılan hareketler rahatlama sağlar. Saç hasarıyla mücadele edebilir ve saç uzamasını daha iyi teşvik edebilirler.

M’aestheticare Güzellik Merkezi, kafa masajı hizmetini alabileceğiniz en iyi güzellik merkezidir. M’aestheticare Güzellik Merkezinin sunduğu diğer hizmetlerle ilgili bilgi için 05306609242 telefon numarası ve [email protected] e-posta adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *