[ad_1]

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Avni Kılıçaslan’ın Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor. Adli olayı emniyete bildirmek yerine örtbas eden bakım merkeziyle ilgili başlatılan soruşturmada 1 hasta bakıcının tutuklandığı, 1 hasta bakıcının ise adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

 

İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi Eriş Sokak üzerinde bulunan müstakil evde tek başına yaşayan ve 2017 yılında meydana gelen yangının ardından bir süre çocuklarının yanında kaldıktan sonra rahatsızlanınca geçtiğimiz yıllarda valilik oluruyla Çerkezköy’de Özel Trakya Bakım Merkezi’ne alınan 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan, iddiaya göre Özel Trakya Bakım Merkezi’nde başına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçirdi. 

 

“HERHANGİ BİR DARP OLAYI YOK DENİLDİ”

 

6 Şubat’ta sabah saat 07.47’de Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz adamın hastane kayıtlarında kurum çalışanları tarafından hastanın düşmüş halde bulunduğu ve alkol tüketicisi olduğunu kayıtlara geçirildi. İddiaya göre aileye tekerlekli sandalyeye binmek isterken düştüğü bilgisi verilirken, kurum yetkilileri tarafından aileye “Biz kamera kayıtlarını inceledik. Herhangi bir darp olayı yok. Kendi odasında düştüğü için kafasını çarpmış. Beyin kanaması da bu şekilde oluşmuş” denilirken, Kılıçaslan’ın kızı Hande Orak, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne dilekçe yazarak babasının tanısının adli vaka olarak düzeltilmesini talep etti. 

 

 

 

 

SKANDAL İDDİA: BAKIM MERKEZİ YETKİLİLERİ ADLİ OLAYI ÖRTBAS MI ETTİ?

 

Ailenin ısrarlı şikayeti üzerine dün, kurum yetkilileri olayla ilgili polise 4 gün sonra bilgi verirken, olayı soruşturan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kurumun tüm kamera kayıtlarına el koydu. Kılıçaslan’ın ailesi “Merkezin müdürü Feriha hanım bize ilk görüştüğümüzde bütün kamera kayıtlarını izlediğini, babamızın düştüğünü, düştükten sonra kendileriyle konuştuğunu, herhangi bir darp olayının yaşanmadığını söyledi. Ancak biz hastaneye gittiğimizde babamızla ne konuşabildik ne de konuşacak haldeydi. Zaten doktorların da belirttiği gibi beyin kanaması geçirdiği için entübe edilerek Tekirdağ Şehir Hastanesine sevk edildi. Böylesi bir ihmali kurumun nasıl örtbas etmeye çalıştığını biz anlamıyoruz. Bakıma muhtaç, 30 yıldır iki bacağı olmayan bir insanı sağlıklı şekilde bıraktığımız kurumdan komada aldık. Biz babamızın canıyla uğraşırken, hasta bakıcılar hiçbir şey yokmuş gibi davrandılar. Hastaneyle bakım merkezinin arası 200 metre olmasına rağmen bakım merkezi yetkililerinin bize söylediği saat ile hastaneye girdiği saat çelişiyor. Karanlıkta kalan bu çelişkileri de savcılığın soruşturması aydınlatacaktır. Bu acıyı biz yaşadık başkaları yaşamasın” diyerek merkezde yaşananlara tepki göstererek suç duyurusunda bulundular. 

 

 

 

 

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

 

30 yıl önce Velimeşe’de geçirdiği tren kazasında iki bacağını birden kaybeden ve yaklaşık 2 yıldır Özel Trakya Bakım Merkezi’nde kalan 3 çocuk babası 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınırken, Kılıçaslan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 

 

 

 

 

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

 

Özel Trakya Bakım Merkezi’nde yaşanan olayla ilgili yapılan soruşturmada olaya karıştığı belirlenen ve Keşan’da gözaltına alınan Murat S. tutuklanarak cezaevine konulurken, Mehmet Can B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özel Trakya Bakım Merkezi’nde daha önce de benzer birçok şikayetin olduğu iddia edildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *