[ad_1]

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde 53 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin birinci yılında Kapaklı Ülkü Ocakları tarafından ‘Asrın Felaketini Anma ve Alınması Gereken Tedbirler’ konulu konferans düzenlendi. 

 

Önceki gün saat 19.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Şener Sümbül, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu’nun konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de konuşma yaptı. 

 

“ASRIN FELAKETİNİ YAŞADIK”

 

Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Belediye Başkanı Çetin, “6 Şubat 2023’te asrın felaketini yaşadık. Bu zor günlerde depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için necip milletimizin birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Bir kez daha milletimizle gurur duyduk. Bizler de AK Parti Genel Merkezinin talimatıyla Kapaklı Belediyesi olarak Hatay’da görev aldık. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımızı kurtarmaya, arama kurtarma ekiplerine hizmet etmeye, yardımcı olmaya gayret ettik. Altınözü Belediyesi ile kardeş şehir olduk, orada temizlik işleri çalışmalarına destek olduk” dedi.

 

“EĞİTİMLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve arama kurtarma ekiplerinin kurulduğuna ve faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Çetin, toplumu afet konusunda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik eğitimler gerçekleştirdiklerini, Kapaklı’yı ve Kapaklılıları olası afetlere hazır hale gelmeye çalıştıklarını ifade etti. Çetin, “İlk yardım ve afet eğitiminin hayati öneminin bir kez daha vurgulandığı, Afet İşleri Müdürümüz, AFAD eğitmenimiz, psikoloğumuz ve sosyoloğumuzun da sunum yaptığı seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

 

DEPREM KONUSUNDA SUNUM YAPILDI

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürü Ferhat Kaanoğlu, eğitmen Hakkı Ankul, Uzman Klinik Psikolog Ceren Sayın Eski ve Sosyolog Serap Demir Deke de deprem konusunda sunum yaptı. Programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mecit Çoğal, MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Çifci, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Şener Sümbül, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *