[ad_1]

Belediye Başkanı Recep Gürkan toplantı öncesi yaptığı konuşmada Edirne halkının kendilerine vermiş olduğu 5 yıllık görev süresinin sonuna geldiklerini belirterek, “İnşallah Mart ayında son meclisimizi yaparak, halkımızın verdiği görev süresini tamamlamış olacağız. 31 Mart’ta halkımız gerekli değerlendirmeyi yapacak, yeni bir başlangıç yapacağız” dedi. 

 

“BALKANLARLA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEK”

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Balkan ülkelerindeki şehirler ile yapılan işbirliği ve çalışmaların tek elden yürütülmesi amacıyla, Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatları ile kurulan Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu’na Edirne Belediyesi’nin de 1 milyon TL nakdi ödeme ile katılma kararı oy birliği ile kabul edildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek, “Bu platform Edirne için çok yararlı olacak ve Balkanlarla ilişkileri daha da geliştirecek” dedi. 

 

 

 

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2019 yılında hayatını kaybeden akademisyen Nehir Ağırseven’in isminin Edirne’de bir sokağa verilmesi talebine ilişkin Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu raporu görüşüldü. Nehir Ağırseven’in ismi ailesinin yaşadığı sokağa verilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon kararı mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantı, Dr. Ercan Dursunoğlu’nun; Öğretmen Cevat Dursunoğlu ile Öğretmen Eribe Dursunoğlu’nun isminin bir sokağa verilmesi talebinin görüşülmesiyle devam etti. Cevat Dursunoğlu’nun kendisinin de öğretmeni olduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’nin efsane hocalarından, Erkek Öğretmen Lisesi’nde, Eğitim Fakültesinde yıllarca görev yapmış ve binlerce öğrenci-öğretmen yetiştirmiş, sevgili Cevat Dursunoğlu hocamız ile Edirne Kız Öğretmen Lisesi’nde uzun yıllar öğretmenlik yapmış değerli eşi Eribe Dursunoğlu hakkın rahmetine kavuşmuştu. Evlatları Ercan Dursunoğlu da anne ve babasının isminin sokağa verilmesini talep etti. Komisyona havalesini isteyeceğim sizden. Tekrar Eribe Hocamıza ve bizlere bu mesleği çok güzel bir şekilde öğreten değerli hocam Cevat Dursunoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Talep, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edildi. 

 

“EDİRNELİ VATANDAŞLARIMIZA BİR DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”

 

Toplantıda Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında 2023 yılında imzalanan adli yardım protokolüne; 2024 yılında da devam etme konusu da görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu Protokolü 2023 yılında da yapmıştık. Ceza davalarında baro avukat tutacak gücü, imkanı olmaya vatandaşlara avukat gönderiyor. Ve bunun bedeli Adalet Bakanlığı tarafından ödeniyor. Ceza davaları dışında diğer davalarda böyle bir avukat tahsisi yok. Özellikle ekonomik durumu yerinde olmayan kadın vatandaşlarımızın, boşanma davaları, taciz, şiddet gibi davalarda barolar bu vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir savunma hakkı tanısın diye bu çalışmalar yapılıyor. Baromuzla bunu 2023 yılında yapmıştık. 250 bin TL bir katkıda bulunmuştuk. 2024 yılı için 1 Milyon TL Adli Yardım konusunda Edirneli vatandaşlarımıza bir destek olmak istiyoruz” diye konuştu. Edirne Belediye Başkanlığı ile Edirne Barosunun ortaklaşa Adli Yardım Projesi Protokolü imzalanması ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a imza yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *