[ad_1]

Kentteki bir düğün salonunda yapılan seçime Aday Adayları Şükrü Ciravoğlu, Filiz Gencan Akın, Serkan Liznak, Ergun Türkyılmaz ve Seyfi Alp Üzmen katıldı.

 

 

 

 

“DEMOKRASİ ŞÖLENİNDE GEÇTİ”

 

Toplam 3 bin 981 parti üyesinden 2 bin 688’inin oy kullandığı ön seçimde Ciravoğlu 1591, Akın 683, Liznak 256, Türkyılmaz 126, Üzmen de 17 oy aldı. 15 oy ise geçersiz sayıldı. Ön seçim sonucuna göre Ciravoğlu, CHP’den Belediye Başkan Adayı olmaya hak kazandı. Ciravoğlu, seçime katılan partililere teşekkür ederek, yerel seçimleri kazanmak için çalışacaklarını söyledi. Ciravoğlu, “Bugün, Edirne’mizde Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş partililerimizle birlikte, büyük bir olgunluk içerisinde ön seçim yapmış olmanın gururunu yaşadık. Demokrasi ve Cumhuriyetin, Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu olan tüm partili dostlarıma, bu demokrasi şöleni için teşekkür ediyorum. Halkımızla birlik, beraberlik, bütünlük içinde Edirne’mizi daha güzel yerlere taşımak için beraber çalışacağımıza olan inancım ve güvenimle, tümünüze sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. 

 

 

 

 

“BİZİM ASIL YARIŞIMIZ DEMOKRASİ YARIŞIDIR, ADALET YARIŞI”

 

CHP Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Tek kazananın CHP olduğu bir yarışı geride bıraktık. 4 Şubat Pazar günü yapılan ve Edirne Belediye Başkan Adayımızın belirlendiği örgüt denetimindeki önseçimde aday adaylarımızdan Şükrü Ciravoğlu, üyelerimizden en yüksek oyu alarak belediye başkanı adayı olarak belirlenmiştir. Bundan sonraki süreçte ilk günkü heyecan ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi ve O’nun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partimizin de ilkeleri olan ilkelerini korumak ve devrimlerini ileri taşımaktır. Kardeşler arasındaki bu yarış geride kalmıştır. Bizim asıl yarışımız demokrasi yarışıdır, adalet yarışıdır. Bizim yarışımız ülkeyi her geçen gün ekonomik çıkmaza sürükleyen ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştıran iktidar iledir. Bu yarışı kazanmak için hep beraber omuz omuza çalışacağız. Seçime katılan ve süreçte aday adaylık başvurusu yapan tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. 10 yıl önce Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını yeniden göndere çeken, bu bayrak inmesin diye büyük mücadele eden ve bugün büyük bir siyasi olgunluk ve fedakârlık göstererek önseçim sürecinin önünü açan Recep Gürkan başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi birlik ve beraberlik içinde 31 Mart Seçimlerinde Edirne Belediyesi’nde CHP bayrağı inmesin diye mücadele etme zamanıdır” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN

 

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir